2024. március 3. - Kornélia

Sztrájkol a műszakváltás is

A műszakváltás is nagy számban csatlakozott a sztrájkhoz, így a BKV alkalmazottak munkabeszüntetésének támogatottsága nem változott - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője pénteken kora este óra az MTI-vel.
2008. április 18. péntek 19:44 - Hírextra

A szóvivő elmondta: a sztrájk támogatottsága a járművezetők körében mintegy 95 százalékos, ezen belül a buszvezetők körében 100 százalékos volt. Az 1-es, 6-os és 17-es villamost leszámítva minden tömegközlekedés áll a fővárosban - tette hozzá.

Gulyás Attila, a sztrájkbizottság másik szóvivője elmondta: egyetlen metró, HÉV, busz és trolibusz sem indult el eddig. A még közlekedő néhány villamos nemsokára szintén leáll, mert a cég nem tudja leváltani a járművezetőket - mondta.

Hozzátette: a sztrájk alatt eddig nem érkezett információ arról, hogy incidens történt volna, de a munkáltató bizonyos intézkedéseit vizsgáltatni fogják a szakszervezetek.

A sztrájk hivatalosan éjfélig tart, de - a megállapodás értelmében - azok az éjszakai járatok, amelyeknek éjfél előtt kell munkába állniuk, rendben elindulhatnak majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását