2024. május 2. - Zsigmond

Délután újra tárgyal a BKV vezetősége és a szakszervezetek

Ma 17.00 órakor folytatódnak a tárgyalások a BKV vezetősége és a szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság között.
2008. április 22. kedd 08:16 - Hírextra

A felek megegyezésétől függ, hogy lesz-e akár többnapos munkabeszüntetés a fővárosban, miután a szakszervezetek nem tekintik hosszú távon megoldásnak, hogy szombaton a kormány és a főváros közti tárgyalások eredményeként 10-12 milliárd forintnyi előfinanszírozáshoz jut a közlekedési vállalat.
A szakszervezetek ugyan biztatónak ítélték a fejleményeket, de jelezték: a BKV-nak legalább 18 milliárd forintra volna szüksége, hogy megnyugtatóan megoldódjon a finanszírozási probléma és ne kelljen telepbezárástól, leépítésektől és a színvonal további romlásától tartani.

Szerintük nem teljesült - egyelőre - az a követelésük sem, hogy vonják vissza a járatritkítási tervezetet, és az érdekképviseletek bevonásával készítsenek egy újat.

A kormány segítséget nyújt a fővárosnak abban, hogy idén összesen 10-12 milliárd forint értékben tőkét juttasson a BKV-nak azért, hogy a cég ne kerüljön adósságspirálba - mondta Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár és Demszky Gábor főpolgármester szombaton a Pénzügyminisztériumban tartott megbeszélés után.

Az idei tőkepótlás forrása előfinanszírozás, amelynek a módját még keresik - válaszolta az MTI kérdésére Keller László. Demszky Gábor hozzátette: elképzelhető például fővárosi vagyonelemek értékesítése, amelyek bevételéből autóbuszokat lehetne vásárolni. Demszky beszámolt arról, hogy a BKV-nak legalább 5-6 milliárd forintra volna szüksége a műszaki színvonal fenntartásához és ugyanannyi a fejlesztésekre. Keller és Demszky is hangsúlyozta, hogy a BKV nincs likviditási válságban, fizetési kötelezettségeit teljesíteni tudja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását