2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gémesi válaszolt

A Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős államtitkára kész összehívni a Magyar-szlovák kisebbségi vegyesbizottságot, a testület szlovák tagozata elnökének kérésére. Gémesi Ferenc erről válaszlevelében tájékoztatta Miroslav Mojzitá
2008. március 27. csütörtök 23:47 - Hírextra

Az MTI rendelkezésére bocsátott levélben Gémesi Ferenc azt írta: a pilsszentkereszti Szlovák Kisebbségi Önkormányzat, a Pilisi Szlovákok Egyesülete, valamint Regionális Kulturális Központja átköltöztetésével kapcsolatos aggályokat megérti. "Kormányzati oldalról az elmúlt napokban megtettük azokat a lehetséges lépéseket, amelyek alkotmányosan a kormány számára rendelkezésre állnak: miután a település polgármesteréhez intézett kérésünk nem nyert meghallgatást, felkértük az illetékes közigazgatási hivatalt az önkormányzati döntés jogszerűségének megvizsgálására, és kezdeményeztük a kisebbségi jogok országgyűlési biztosának vizsgálatát is, amelyet az ombudsman soron kívül el is rendelt" - olvasható a levélben.

A szakállamtitkár az MTI-nek hangsúlyozta: Miroslav Mojzita kérésének megfelelően az ügy megnyugtató rendezésének lehetőségeit már a március 31-ével kezdődő héten akár Pozsonyban, akár Budapesten kész áttekinteni a Magyar-szlovák kisebbségi vegyesbizottság keretében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását