2024. július 13. - Jenő
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Album Lappföldről

Zölden lángoló sarki fények, jég és hó alkotta különleges, mesés formák, háborítatlan tájak, valamint a tundra-tajga gazdag állat- és növényvilága látható azokon a fotókon, amelyek a Lappföld című albumban jelentek meg; Haarberg Orsolya és Erlend Haarberg
2008. március 4. kedd 21:30 - Hírextra

A csaknem 300 oldalas, nagyméretű albumban több száz színes felvételen láthatók a jávor- és rénszarvasok, barnamedvék, madarak és kisemlősök természetes környezetükben, mindennapi tevékenységeik közben, mégis szemet gyönyörködtető kompozíciókban.

Az Európa Alaszkája alcímet viselő album lapjain mintegy tíz fejezetbe szerkesztve kaptak helyet a fotók, valamint az adott térség földrajzával, állatvilágával, történelmével kapcsolatos leírások.

A fiatal magyar-norvég természetfotós házaspár a Skandináv félsziget országaiban, többek között a Riisitunturi Nemzeti Parkban, Laponia területén, az északi sarkkör vidékén, a Reisa Nemzeti Parkban, valamint a Pasvik földnyelven készítette a fotókat.

Haarberg Orsolya az Év természetfotósa 2007 pályázat Tájak kategóriájában első díjat nyert Földöntúli fények című sorozatával. Férje, Erlend Haarberg szintén számos nemzetközi természetfotós díj nyertese.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását