Album Lappföldről

Zölden lángoló sarki fények, jég és hó alkotta különleges, mesés formák, háborítatlan tájak, valamint a tundra-tajga gazdag állat- és növényvilága látható azokon a fotókon, amelyek a Lappföld című albumban jelentek meg; Haarberg Orsolya és Erlend Haarberg

A csaknem 300 oldalas, nagyméretű albumban több száz színes felvételen láthatók a jávor- és rénszarvasok, barnamedvék, madarak és kisemlősök természetes környezetükben, mindennapi tevékenységeik közben, mégis szemet gyönyörködtető kompozíciókban.

Az Európa Alaszkája alcímet viselő album lapjain mintegy tíz fejezetbe szerkesztve kaptak helyet a fotók, valamint az adott térség földrajzával, állatvilágával, történelmével kapcsolatos leírások.

A fiatal magyar-norvég természetfotós házaspár a Skandináv félsziget országaiban, többek között a Riisitunturi Nemzeti Parkban, Laponia területén, az északi sarkkör vidékén, a Reisa Nemzeti Parkban, valamint a Pasvik földnyelven készítette a fotókat.

Haarberg Orsolya az Év természetfotósa 2007 pályázat Tájak kategóriájában első díjat nyert Földöntúli fények című sorozatával. Férje, Erlend Haarberg szintén számos nemzetközi természetfotós díj nyertese.

Forrás: MTI