2024. április 29. - Péter

Három kiállítás nyílik

Három fotókiállítás nyílik jövő hétfőn a budapesti Mai Manó Házban: Hernád Gézának, a 26. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíjasának munkái mellett a Pécsi József fotográfiai ösztöndíjasok alkotásait és Balla Demeter munkáit is láthatják az érdeklődők - tájé
2008. február 29. péntek 10:44 - Hírextra

Hernád Gézának, a Magyar Hírlap fotóriporterének Búcsú Lipótmezőtől című sorozatát április 6-ig nézhetik meg a látogatók.

Az ismertetés szerint a Pécsi József fotográfiai ösztöndíjasok március 24-ig látható tárlatán a speciálisan exponált természetfotók mellett rákos gyerekekről, idős színészekről, saját árnyékról készült fotók is helyet kapnak.

A kulturális tárca 1991 óta hirdet pályázatot a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj elnyerésére fiatal fotográfusok számára. A két vagy három évre odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a színvonalas művek alkotóinak a pályáját, művészi fejlődését.

A Mai Manó Ház beszámolt arról is, hogy Balla Demeternek megközelítőleg 50 fotóját állítják ki. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas érdemes művész fekete-fehér munkáit április 6-ig nézhetik meg a vendégek.

"Így, ebben a válogatásban Balla Demeter képei még nem kaptak nyilvánosságot. A fotókiállítással most csak annyit szeretnénk, hogy mindazok, akik ismerték, ismerik Demetert, jöjjenek el, és fedezzenek fel maguknak új, eddig talán nem látott képeket, s a képek által Demeter egy másik, eddig nem nagyon ismert arcát" - olvasható az összegzésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását