2023. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Klicsko győzelme

Az ukrán Vlagyimir Klicsko egyhangú pontozással legyőzte az orosz Szultan Ibragimovot a New York-i Madison Square Gardenben rendezett ökölvívó világbajnoki címegyesítő mérkőzésen.
2008. február 24. vasárnap 12:09 - Hírextra

A nehézsúlyú ütközetben az esélyesebbnek tartott Klicsko a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnokaként, Ibragimov pedig a Boksz Világszervezet (WBO) legjobbjaként lépett ringbe. Hírügynökségi beszámolók szerint a 12 menetes összecsapás nem volt látványos, az ukrán öklöző - karja hosszúságát kihasználva, pontos egyeneseivel - egyértelműen felülkerekedett a kevéssé kezdeményező ellenfelén, amit a három pontozó ítélete is jelez (119-110, 117-111, 118-110).

Klicsko szerint a szikrázó csata azért maradt el - amit egyébként a több mint 14 ezer néző elégedetlenül vett tudomásul -, mert Ibragimov leginkább hátrált, nem akart igazán rizikót vállalni.
Általános megítélés szerint az ütközet az első lépésnek tekinthető a királykategória címegyesítése, az úgynevezett vitathatatlan bajnok megtalálása felé vezető úton. A klasszikus súlycsoportnak kilenc éve nincs egyesített bajnoka, az utolsó ilyen titulust a brit Lennox Lewis érdemelte ki 1999 novemberében, amikor legyőzte az amerikai Evander Holyfieldet.

Akkortájt három nagy bokszszervezetet tekintettek mérvadónak, jelenleg ötöt. Klicsko és Ibragimov szervezetein kívül még a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világtanács (WBC) számít. Előbbinél az üzbég Ruszlan Csagajev, utóbbinál az orosz Oleg Maszkajev a vb-öv birtoklója.

A 31 éves Klicsko az eddigi 53 mérkőzéséből 50-et nyert meg - 44-et kiütéssel -, és három alkalommal kapott ki, a 32 esztendős Ibragimovnak 22 sikerrel megvívott - benne 17 KO-val megnyert - meccsén kívül egyetlen döntetlenje és most már egy veresége van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását