2024. május 11. - Ferenc

Újabb névtelen ellenféllel szemben bizonyíthat Klicsko

Az ukrán Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoka szombaton, Mannheimben az amerikai Ray Austin ellen védheti meg újra címét.
2007. március 6. kedd 15:48 - Hírextra
"A felkészülésem jól sikerült, remélem ezt be is tudom bizonyítani szombaton. Minél korábban szeretném eldönteni a mérkőzést, lehetőleg már az első négy menet valamelyikében" - mondta magabiztosan az ukrán bokszoló, majd hozzátette: "Még sokáig meg akarom tartani az övemet." A 30 éves öklöző tavaly április 22-én került az IBF trónjára, miután a hetedik menetben kiütötte az amerikai Chris Byrdöt.

Tavaly novemberében pedig megvédte címét az amerikai Calvin Brock ellen. A kihívó Austin, aki 28 évesen kezdte profi karrierjét, jó sorozatot tudhat magáénak, hisz 2001 júliusa óta 13 mérkőzésen nem szenvedett vereséget.

Így érthető az ő magabiztossága is: "Nem ijedek meg Klicskótól! Két nagy egyéniség csatája lesz ez, és én meg fogom mutatni, hogy nem a véletlen műve a hat éve tartó veretlenségi szériám. Mindenképpen nyerni szeretnék."

Az amerikai sportoló legutóbb tavaly júliusban lépett a kötelek közé az orosz Szultan Ibragimov ellen. Fordulatos csatájukat mindhárom pontozó másképp látta (115-111, 112-114, 113-113), így a mérkőzésvezető döntetlent hirdetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását