2023. október 5. - Aurél

Jótékony pofonok

Jótékony célt is szolgál az ukrán Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és az orosz Szultan Ibragimov, a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú világbajnokának február 23-i összecsapása, amelynek a New York-i Madison Square Garden ad otthont
2007. december 5. szerda 13:48 - Hírextra

A mérkőzéshez kapcsolódó bevételek egy jelentős része ugyanis a gyermekszegénység elleni küzdelem céljával létrejött egyik amerikai alapítvány, a U.S. Laureus Foundation számlájára kerül.
Maga Klicsko annak a reményének adott hangot, hogy a karitatív tevékenységhez akár kétmillió dollárral is hozzájárulhat Ibragimovval vívandó meccse. Az ukrán óriás úgy kalkulál, hogy akár tízezren is befizethetik a honlapján - www.klitschko.com - keresztül az egy híján 200 dollárt annak fejében, hogy ily módon a nevük rákerüljön a bokszköpenyére, amelyet a Madison Square Gardenben fog viselni a vb-mérkőzés alkalmával. A "neves fejpénzek" mellett további, mintegy 150 ezer dolláros bevételt remél az ukrán bokszoló köpenyének későbbi értékesítéséből, amelyre majd egy külön aukción lehet licitálni.

A jótékonykodás egy korábbi állomása csaknem 1 milliót hozott már a konyhára: Klicsko egy évvel ezelőtt ekkora összeget kesztyűzött össze az UNESCO jószolgálati nagyköveteként az amerikai Calvin Brock elleni - amúgy győztes - meccsével. A pénzt nyomorban élő namíbiai gyerekek kapták.

Ami magát a február 23-i csatát illeti: a 31 éves ukrán sztárnak (mérlege 49 győzelem, 3 vereség) egyértelmű célja, hogy a négyből (IBF, WBA, WBC, WBO) legalább három nagy szervezet címét egyesítse. Ehhez az első nagy lépés lehet a nála egy esztendővel idősebb orosz bajnok (22 győzelem, 1 döntetlen) legyűrése. Utána következhet(ne) a WBA legjobbja, az üzbég Ruszlan Csagajev, illetve végső nagy ringcélként a WBC nehézsúlyú trónjának megszerzése. Ez utóbbin jelenleg senki nem ül: a gazdátlan vb-övért - ugyancsak februárban - az orosz Oleg Maszkajev csap össze a nigériai Samuel Peterrel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását