2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Karsai József nemmel szavaz

Karsai József, a battonyai térség szocialista országgyűlési képviselője a február 11-i parlamenti szavazáskor nemmel fog voksolni az egészségbiztosítási törvényjavaslatra, akkor is, ha ezért kizárják az MSZP-frakcióból - közölte a képviselő csütörtökön az
2008. január 31. csütörtök 14:06 - Hírextra
Elmondta: a választókerületében dolgozó 20 polgármesterből 15 csütörtökön titkos szavazáson javasolta neki, hogy ne támogassa a törvényjavaslatot. Hozzátette: további két polgármester telefonon jelezte hasonló véleményét, két másik vezető szintén a javaslat elutasítása melletti álláspontját osztotta meg vele. A huszadik polgármester, Nagy Béla, aki egyben a liberális párt Békés megyei elnöke, nem szavazott, a döntést rábízta Karsai Józsefre.

A szocialista képviselő további 34 civil szervezet, közöttük nyugdíjas klubok, nagycsaládos egyesületek és rokkant szervezetek térségi vezetőit is megkérdezte az elmúlt időszakban. Mint mondta, a civilek vezetői elbeszélgettek a tagságukkal, és ez alapján - nem reprezentatív módon - kiderült, hogy a mintegy 10-12 ezer tagsággal bíró civilek 74 százaléka ellenzi a törvényjavaslatot, 10-11 százalékuk támogatja, míg a fennmaradók a képviselőre bízták a döntést.

A távirati iroda érdeklődésére Karsai József kiemelte: választókerületében a húsz település közül 12 inkább ellenzéki, 8 pedig inkább kormánypárti vezetésűnek számít.

Hozzátette: ezek után nem tehet mást, és választókerületének véleménye alapján nemmel szavaz a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött törvényjavaslatról, még akkor is, ha ezért kizárják a frakcióból.

Az MSZP parlamenti frakciója az egészségbiztosítási törvényjavaslat tavaly decemberi végszavazásakor egy kivételével igennel szavazott. Farkas Imre igazolatlanul távol maradt a voksolástól, mert - mint később ezt elmondta - nem akarta megszavazni a jogszabályt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását