2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rocksztár elvtárs

Már hosszabb ideje foglalkoztatta a gondolat, és most végre eljött az ideje, hogy Tom Hanks megvalósítsa tervét. A halhatatlan Forrest Gump megszemélyesítője filmet forgat Dean Reed amerikai rock-énekes, filmsztár, kommunista békeharcos életéről Comrade R
2008. január 21. hétfő 08:25 - Hírextra

Hanks három évvel ezelőtt vásárolta meg a különös, mítikus figura életének megfilmesítési jogát és a forgatás hamarosan elkezdődik Berlinben.

Dean Reed 1938-ban született a Colorado állambeli Denverben. Rock, country és gospel-felvételei is sikeresek voltak, az 1960-as években Dél-Amerikában, ahol egy időre letelepedett, valóságos szupersztárnak számított. Közben Olaszországban több "spagetti-westernben" is szerepelt, a jóképű, kék szemű fiatalember. Az Egyesült Államok vietnami háborúja idején bekapcsolódott az amerikai békemozgalmakba, 1970-ben azzal vált híressé, hogy a Fehér Ház előtt kimosta az amerikai zászlót.

1972-ben az NDK-ba költözött. Ott örömmel fogadták és minden lehetséges privilégiumot megadtak neki. Az énekstílusa és politikai nézetei miatt "Vörös Elvisnek" is nevezett Reed zenéjét és tehetségét a marxista ideálok szolgálatába állította.

1986-ban megdöbbenést keltett az amerikai CBS tv-nek adott nyilatkozata, amelyben megvédte a Berlini Falat és támogatta a Szovjetunió afganisztáni beavatkozását.

Hat héttel később halva találták a brandenburgi házához közeli tóban. Hivatalosan balesetről beszéltek, de sokan gondoltak öngyilkosságra is, a család feltételezése szerint azonban meggyilkolták - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását