2024. április 24. - György

A sztárok és Moszkva

A Moszkvába látogató külföldi sztárok többnyire a Vörös teret és a Megváltó Krisztus templomot nézik meg, az előkelő Tverszakja utcán autóval mennek végig, és esetleg elmennek a szuvenírárusokkal zsúfolt Arbatra, de a Nagyszínházba vagy múzeumba ritkán kí
2008. január 13. vasárnap 17:30 - Hírextra

Eleve úgy szervezik programjukat, hogy lehetőleg ne kelljen messzire menni a szállodától.
Nagyon sokan mennek el viszont gyermekotthonokba, kórházakba, vagy valamilyen jótékonysági rendezvényre. És többen akarták már látni a Lenin mauzóleumot, mint például legutóbb George Michael énekes.

Minderről egy ilyen látogatások szervezésével foglalkozó cég egyik munkatársa beszélt a Komszomolszakaj Pravda című bulvárlap hétvégi számában. Elmondta: ma már egyre több világsztár érkezik Moszkvába, nyilvános fellépésre, vagy szűk körű, vállalati rendezvényekre, de azért is, hogy itteni barátaikat felkeressék, és egyre gyakoribb, hogy gyerekeiknek is meg akarják mutatni az orosz fővárost.

Nem mindenki lakik a méregdrága szállodákban: Paris Hilton és Jennifer Lopez is legutóbb egy közepes árkategóriájú hotelben szállt meg, amely arról híres, hogy a 20. emeletén lévő bárból csodálatos kilátás nyílik Moszkvára.

Az éttermek közül a sztárok az orosz konyhát vivő, híres helyeket kedvelik, s rendszerint borscsot - vagyis céklás káposztalevest - kaviáros palacsintát és vodkát fogyasztanak. A borscs imádói között tartják számon Jack Nicholsont, Will Smith-t és Enrique Iglesiast. Eddig egyedül Ozzy Osbourne akarta kipróbálni, hogy milyen egy amerikai gyorsétterem Moszkvában: családostól ment el hamburgert enni.

Moszkva nagy kedvelője Paco Rabanne divattervező is: ő legutóbb a Történelmi múzeumban tanulmányozta a régi orosz viseleteket.

Van, aki szívesen hagyja magát fényképezni az őt felismerőkkel, s van, aki csak szeretné, ha felismernék: Paris Hilton legutóbb, amikor egy divatbemutatóra érkezett jó pénzért Moszkvába, meg is sértődött kicsit, mert sehol nem ismerték fel. Pamela Anderson minden kíséret nélkül járkált a városban gyalogosan, s Szentpéterváron több múzeumot is felkeresett.

Sharon Stone-ról viszont hasonmások terelték el a fotósok figyelmét, s testőrei mellett belügyi katonák vigyáztak rá. A művésznő aligha felejti el moszkvai útját: nem kevesebb, mint 11 bőröndje veszett el, amikor egy butik megnyitására ide érkezett. Egyébként ő elment volna a Nagyszínházba, de zsúfolt programja miatt nem jutott el.

Elton John arra a házra volt kíváncsi, ahol Raszputyin élt.
A hölgyek gyakran mennek el vásárolgatni, a férfiak sokszor előkelő éjszakai klubokban kötnek ki: a legnevezetesebb történet Marc Almond brit énekesé, akit nem ismertek fel, s mivel békésen elaludt egy ilyen klub egyik sarkában, ottfelejtették zárás után.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását