2024. április 24. - György

Az Angyalok és démonok a sztrájk áldozata

Még két hete sem tart, máris komoly áldozatot szedett a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja: a Columbia Pictures pénteken bejelentette, hogy csúszik az Angyalok és démonok című film forgatása.
2007. november 17. szombat 09:56 - Hírextra

A Dan Brown azonos című sikerkönyvéből készült filmben Tom Hanks játssza majd Robert Langdon professzor szerepét, csakúgy mint A Da Vinci kód című alkotásban. A film forgatókönyvét ezúttal is az Oscar-díjas Akiva Goldman írja, a rendező pedig Ron Howard lesz.

A Columbia azt tervezte, hogy 2008 februárjában kezdik a forgatást, és a film a karácsonyi szezonban kerül a mozikba. Most azonban kénytelenek 2009. május 15-re halasztani a bemutató időpontját - közölte Steve Elzer, a filmstúdió szóvivője.

Az Angyalok és démonok az első olyan nagy hollywoodi játékfilm, amelynek bemutatását 2008-ra tervezték, de a sztrájk miatt halasztani kell. A Columbia arra számít, hogy a jövő évre beütemezett többi bemutató, köztük az újabb Bond-film, Will Smith új akciódrámája (Hancock), vagy Adam Sandler vígjátéka (You Don,t mess with Zohan), nem szenved késedelmet.

A Harvardon tanító Langdon professzor figurája a 2000-ben megjelent Angyalok és démonokban bukkant fel először. Az átütő sikert a következő, 2003-as könyv hozta meg, és a Da Vinci-kód filmváltozata 758 millió dolláros bevételt "termelt" 2006-ban.

A hollywoodi forgatókönyvírók november 5-én léptek sztrájkba, miután képviseletüknek, a 12 ezer tagú Amerikai Forgatókönyvírók Céhének nem sikerült megegyezésre jutnia a stúdiókkal arról, hogy mekkora részesedést kapjanak az új digitális eszközökből származó bevételekből. A legutóbbi forgatókönyvíró-sztrájk 1988-ban 22 hétig tartott, és mintegy 500 millió dolláros veszteséget okozott a filmiparnak. Szakértők szerint egy hasonló munkastop ma akár több mint egymilliárd dolláros kieséssel is járhat. A friss poénokból élő talkshow-k, szappanoperák és vicces műsorok vannak a "legveszélyeztetettebb helyzetben: a Született feleségek és a 24 óra című sorozatok máris bajba kerültek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását