2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mindenkinek, akit érint...

Kötelezettségünknek érezzük, hogy tájékoztatást nyújtsunk arról, hogy a felajánlott adományok a Gyermekrák Alapítványon keresztül eljutottak a rászorulókhoz, ahova Önök szánták.
2007. december 19. szerda 13:02 - Hírextra

Csak a 2007. évben, az alábbiak szerint nyújtottunk támogatást:
- 256 millió forintért vásároltunk műszereket a rákos gyermekeket gyógyító intézményeknek.
- 143 millió forintért nyújtottunk támogatást a rászoruló gyermekeknek és családjuknak.

Ekkora összegű adományt az országban civil szervezet még nem nyújtott.

Nehéz évet zártunk most is. A méltatlan és Önöket félrevezető újságcikkek újabb és újabb terheket tettek vállunkra, de Önökért és becsületünk, jó hírünk védelme érdekében vállaltuk a küzdelmet. Sajtó-helyreigazításra köteleztettük mindazon lapokat, amelyek méltánytalanul, valótlan állításokkal próbálták elbizonytalanítani Önöket, az Alapítványunk megkérdőjelezhetetlenül fontos munkájával kapcsolatban.

A Fővárosi Bíróság, majd a Fővárosi Ítélőtábla helyreigazításra kötelezte a Népszabadság c. napilapot, amely három alkalommal címlapon, majd belső, terjedelmes, rágalmazó, a valóságot hamis színben feltüntető írásokat közölt. Tette mindezt abban az időszakban, amikor a legtöbben nyilatkoztak személyi jövedelemadójuk 1%-áról. (Vajon miért?)

Az írások tartalma nagyon sok emberben, döntéshozó vezetőben kétkedéseket keltett Alapítványunkkal kapcsolatban. Mi azonban tudtuk, hogy a munkánkat a törvényi előírásoknak megfelelően végezzük.

A bírósági ítéletek igazolták, hogy méltatlanul támadták szervezetünket.

Tíz éves működésünk alatt a rákos gyermekek gyógyulási esélyeinek növeléséért harcoltunk és továbbra is értük küzdünk.

A médiumoknak óriási befolyásoló szerepe, és ezzel együtt hatalmas felelőssége van!

Jótékony célok megvalósulását támogathatják, de veszélyeztethetik is.

Amikor hamis híreszteléssel lejáratnak kiemelkedően közhasznú szervezeteket, akkor az 1%-os adófelajánlás intézményét hiteltelenítik el! Elbizonytalanítják a támogatókat, ami a rászorulók számára súlyos, akár halálos is lehet.

A sajtó akkor teljesíti társadalmi feladatát, és úgy segíti a társadalmi összefogás e fontos intézményeit, ha hitelesen és pontosan mutatja be a karitatív szervezetek tevékenységét.

Tíz év alatt tapasztalhattuk, hogy Önök azonosultak a Gyermekrák Alapítvány célkitűzéseivel és a nyugdíjasoktól a cégvezetőkig támogatásukkal segítséget nyújtottak egy-egy gyermek gyógyulásához, jobb körülményeinek előteremtéséhez, életben maradásához.

Karácsony közeledtével az Önök segítségével újabb nagy összegű támogatást nyújthattunk a beteg gyermekeknek és az őket gyógyító kórházaknak. Köszönjük!

Kérjük Önöket, hogy bízzanak továbbra is a Gyermekrák Alapítvány Kiemelkedően Közhasznú Szervezet munkájában és a jövőben is segítsék adományaikkal a legrászorultabbakat, a rákos gyermekeket.

Továbbra is komoly feladat áll előttünk, mert sajnos a gyermekkori rákos megbetegedések száma a gondos orvosi ellátás ellenére emelkedik.

Hisszük, hogy közös munkánk eredményeképpen elérjük, hogy a Magyarországon megbetegedett gyermekeknek ugyanolyan esélyük lesz a gyógyulásra, mint a fejlettebb országokban élő betegtársaiknak.

A valótlanságokat állító napilapok ellen hozott sajtó-helyreigazítási ítéleteket a www.gyermekrak.hu c. weboldalunkon olvashatják.

Gyermekrák Alapítvány
Kiemelkedően Közhasznú Szervezet

Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását