2024. április 23. - Béla

16 milliós támogatás az alapítványtól

Egészségügyi intézményeknek adott át 16 millió forint támogatást szerdán Kecskeméten a Fornetti Kft. által létrehozott szív-alapítvány.
2007. december 5. szerda 17:11 - Hírextra

A Fornetti a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány az összegből 13, a gyermekegészségügy területén működő intézményt támogat ebben az évben. Az alapítványi támogatásokat a kecskeméti városházán rendezett gálaműsor keretében kapták meg az érintettek.

Az összeg fele a fagyasztott pékárút termelő és értékesítő cég boltjaiban elhelyezett urnákba tett vásárlói adományokból, és az egyszázalékos SZJA felajánlásból származik, ezt az alapítvány gyűjtötte össze, a Fornetti Kft. pedig saját pénzeszközeivel megduplázta.

Gyenes Vilmos gyermek-kardiológus, a kuratórium elnöke elmondta, hogy a nehézségekkel küszködő magyar egészségügyben célzottan a gyermek- és újszülött osztályok elavult műszereinek a cseréjét segítik az alapítvány által megítélt összegekkel.

Az egészségügyi intézmények mellett a magyar Nemzeti Szívalapítvány is kapott támogatást a gyermekek korai elhízásának visszaszorítását célzó programjára.

A kuratórium elnöke elmondta, hogy az adományok elosztásánál a területi elvet követték, azaz figyelembe vették, hogy a Fornetti vásárlói melyik városban áldoztak legtöbbet a beteg gyermekek gyógyítására.

Hangsúlyozta, hogy az eltérések nem voltak jelentősek, de érdekességként megemlítette: a a lakosság számához viszonyítva a legtöbb adomány a gazdaságilag nem túl erős észak-keleti országrészben gyűlt össze.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását