2024. április 24. - György

Vér és arany

Az Október 23 Bizottság Alapítvány nyílt levele a társadalombiztosítás megmentéséért. Nemzetünk testi és lelki fejlődését akadályozza meg a kormány azáltal, hogy a társadalombiztosítás alrendszereit leépíti.
2007. december 10. hétfő 13:46 - Hírextra

Az egészségügyben nyújtandó ellátások és szolgáltatások jelenítik meg az életet szimbolizáló "vért". A rendszeren belüli szolgáltatások hozzáférésének adminisztratív akadályoztatása, vagy az egyre fokozódó költség hozzájárulások/ kórházi napidíj, vizitdíj, gyógyszerek támogatásának csökkenése, dobozdíj, / a jövőre bevezetendő kedvezőtlen nyugdíj számítási rendszer és az öregségi nyugdíj korhatárának kitolása mind-mind egy jól átgondolt nemzetellehetetlenítés részeként értelmezhetőek.
A már működő magánnyugdíj pénztáraknál és a bevezetendő üzleti egészségbiztosítóknál realizálódó haszon az "arany".

Az Október 23. Bizottság Alapítvány ezen nemzetellenes üzleti vállalkozás megállítására társadalmi összefogásra, önmagáért és a jövő nemzedékért felelős gondolkodásra szólítja fel az egészségügyben érdekelt társadalmi szervezeteket, betegjogi képviseleteket, és rajtuk keresztül a civil társadalmat.

Az Október 23. Bizottság Alapítvány követelése az emberi méltóság védelmében az egészségügyi kormányzat tervezett döntéseivel szemben.

- Döntéshozatalkor mindig legyen szem előtt az Alkotmányban rögzített, emberi méltóságot garantáló alapelvek érvényre juttatása!

- Nem alkalmazható kettős mérce a társadalombiztosítás korábban szétválasztott két alrendszere: az egészségbiztosítás és a nyugdíjbiztosítás között!

- Az egészségbiztosítási ellátórendszer működése során információkkal alátámasztott választási lehetőséget kell lehetővé tenni a társadalombiztosítási járulék befizetői számára. A kormányzat nagykorúsítsa állampolgárait!

- A kormány döntését csak az érdekelt társadalmi csoportok és szakmai szervekkel történt –okiratba foglalt - egyezség után hozhassa meg!

- Nyíltan tárja fel a magánnyugellátások rendszerében bekövetkezett csődhullám és a még felhalmozási időszakban levőkre váró veszteségek várható nagyságrendjét, kompenzációs mechanizmusait!

- Nyilatkozzon, hogy az Euro-övezethez csatlakozás időpontjában milyen pénzügyi biztosítékot kíván alkalmazni a megtakarítások vásárlóértékének garantálására!

- Az alapbiztosítási csomag tartalmát szakmai kollégiumok készítsék el, bevezetését nyílt társadalmi vita előzze meg!

- A téma társadalomra való elementáris hatására tekintettel a parlamenti döntést ügydöntő népszavazás előzze meg!

"Csak az vész el, amiről egy nemzet lemond!"

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását