2024. május 30. - Janka, Zsanett
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Béna hacker a német rendőr

A német rendőrség képtelen volt feltörni a világ legnépszerűbb internettelefonos és üzenetküldő programjának, a Skype a titkosítását, pedig nem ártott volna, mivel bűnözők és terroristák forgalmát kívánták ellenőrizni.
2007. november 23. péntek 13:38 - Hírextra
A Skype olyan szolgáltatás, amelynek segítségével a felhasználók számítógépükön tudnak telefonálni - ingyen - másik Skype-felhasználónak, illetve internetes hívásokat kezdeményezhetnek és fogadhatnak a hagyományos - vonalas és mobil - telefonhálózaton.

A nyomozóhatóságok és hírszerzők régi, bevált eszköze a telefonlehallgatás, de a módszert a modern telekommunikációs rendszerekre alkalmazni néha akadályokba ütközik. Például azért, mert a szolgáltató székhelye egy másik országban található.

"A Skype dekódolása rendkívüli nehézségek elé állított minket" - vallotta be Jörg Ziercke, a Német Szövetségi Rendőrség elnöke. "Egyszerűen nem tudtuk megfejteni. Ezért tartjuk fontosnak az információkat még titkosításuk előtt vagy a desifrírozás után megszerezni" - tette hozzá.

Általánosságban elmondható, hogy a Skype-on és más VoIP (Voice over Internet Protocol - internetalapú beszédátvitel) programokon átáramló adatokat nehéz "elcsípni", mivel a hangot számos apró "csomagocskára" bontva "szórják bele" a virtuális térbe, ahol a küldemények néhány "körforgalmon" is átkelnek. A telefonhívások ezzel szemben lineáris hullámok a két készülék között.

A német rendőrök nem kérték el a Skype üzemeltetőjétől a titkosító kulcsot, vagy a program ismert biztonsági réseinek listáját. "Nem állunk vitában a Skype-pal, az semmin se segítene. Semmiképpen nem akarjuk egyetlen szolgáltató versenyképességét sem korlátozni" - mondta Ziercke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását