2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bocsi, Lelkiismeret '88!

Elnézést kért a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Lelkismeret '88 csoport vezetőjétől és 31 társától, amiért 2003-ban feloszlotta a csoport Gesztenyéskertben tartott tüntetését. A közlemény szerint az elmúlt hónapokban Kocsis Imre, a Lelkiismeret '88 csopo
2007. november 23. péntek 08:03 - Hírextra

A tüntetők az akkori miniszterelnök villája elé akartak vonulni az egy évvel korábbi Medgyessy-Nastase "koccintás" évfordulóján. Románia nemzeti ünnepe alkalmából, 2002. december 1-én fogadáson vett részt Adrian Nastase román kormányfő és Medgyessy Péter magyar miniszterelnök a budapesti Kempinski Hotelben.

A Fővárosi Bíróság 2005. decemberi jogerős ítéletében kimondta, hogy jogellenesen oszlatta fel a rendőrség a tüntetést.

A perelhárító egyezség szerdai tárgyalásán kölcsönösen elfogadott tartalmú megállapodás született a BRFK és a Lelkiismeret '88 csoport között, amelynek része a csütörtökön megjelentetett közlemény is.

A közleményben a rendőrség emlékeztet a bírósági ítéletre, felsorolja Kocsis Imre és társai nevét, valamint közli, hogy "a Budapesti Rendőr-főkapitányság megsértette az említett személyek személyes szabadságát, gyülekezési jogát és emberi méltóságát".

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság az intézkedései miatt ezen közlemény kiadásán felül nem vagyoni kártérítést fizet javukra, amelyekkel az okozott sérelmekért megfelelő módon ellentételezést nyújt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság elnézést kér a jogsértésért" - olvasható a dokumentumban.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását