2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kutya- és macska ivartalanítási akció

A felelős állattartás népszerűsítése céljából kedvezményes ivartalanítási akciót szervez december 23-ig a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület. Az akcióban tíz állatorvos vesz részt, akik az ivartalanító műtétet kedvezményes áron végzik.
2007. november 20. kedd 14:10 - Hírextra

A szukák operációja 20 ezer forintnál kezdődik és akár 40 ezer forintba is kerülhet. Az állatvédők szervezésében azonban 10 ezer forintért végzik el a beavatkozást az akcióhoz csatlakozó állatorvosok - mondta az MTI-nek Legendi Jutka, az egyesület elnöke.

A kankutyák kedvezményes ivartalanítása 6 ezer forintba, a nőstény macskáké is 6 ezerbe, míg a kandúroké 2500 forintba kerül.

A kedvezményt előzetes regisztrációval lehet igénybe venni, ehhez a Zöld Zebra Egyesület kapcsolattartójával kell egyeztetni, akinek az elérhetősége - valamint az állatorvosok elérhetősége is - a http://www.zoldzebra.hu/page.php?78 című honlapon megtalálható.

Magyarországon nem jellemző a hobbicélból tartott háziállatok ivartalanítása. Sokan vélik úgy, hogy túl drága a beavatkozás. Mások szerint az állat el fog hízni ezért nem viszik el állatorvoshoz. Van akiben fel sem merül az ivartalanítás gondolata.

Legendi Jutka szerint az ivartalanítással nem romlik az állatok életminősége, nem csökken teherbírásuk és pszichésen sem károsulnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását