2024. június 23. - Zoltán

Peches fekete macskák

Az állatbarátok Olaszország-szerte első ízben ünneplik meg szombaton a Fekete Macska Napját. A rendezvény gondolata az Olasz Állat- és Környezetvédő Társasághoz fűződik, amely ily módon szeretné eloszlatni a fekete macskákhoz fűződő számtalan babonás hied
2007. november 17. szombat 08:52 - Hírextra
Az állatvédők számítása szerint Itáliában évente 60 ezer fekete bundájú macskának vész nyoma évente: az állatok többségét elrabolják, s feltehetően megölik, sátánista szertartásokon áldozzák fel őket.

Szombaton Olaszország minden nagyvárosában megünneplik a Fekete Macskák Napját. A dátum kiválasztása nem véletlen, hiszen Olaszországban minden hónap 17. napja számít a legszerencsétlenebb napnak.

Az ünnepségek központja Milánóban lesz, ahol képzőművészeti tárlaton fekete macskák portréit vonultatják fel. A jeles napon kitüntetik azokat az egyéneket és csoportokat, akik és amelyek gondoskodnak a fekete macskák biztonságáról. A programban piknikek is szerepelnek, amelyekre a fekete macskák gazdáikkal egyetemben hivatalosak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását