2024. április 20. - Tivadar

Begyűjtik a macskákat

New York John F. Kennedyről elnevezett nemzetközi repülőtere hozzálátott a kóbor macskák és kölykeik begyűjtéséhez annak a tervnek részeként, hogy az állatbarátok tiltakozásai ellenére teljesen megszabaduljanak tőlük.
2007. november 2. péntek 10:41 - Hírextra

Hivatásos állatkereskedők a héten elkezdték befogni a repülőtér teherfuvarozási részlegének közelében elszaporodott macskákat. Az elfogott állatokat átadják a város által fenntartott állatgondozási és -ellenőrzési szervezetnek, amely tavaly csaknem 12 ezer nem kívánt macskát altatott el.

Becslések szerint 75 macska tanyázik a repülőtéren és főleg patkányokkal, valamint a repülőtéri dolgozóktól kapott ételmaradékokkal táplálkoznak. Az ételmaradék odavonz különböző állatfajtákat, köztük madarakat is, amelyek különösen nagy veszélyt jelentenek a lökhajtásos repülőgépek számára - mutatott rá a repülőtéri hatóság.

"Olyan repülőtér, ahol naponta megfordul ötvenmillió utas és ahol megszámlálhatatlanul sok a fel- és leszállás, nem megfelelő hely egy kóbormacska-közösség számára" - mondta Pasquale DiFulco, a hatóság szóvivője és hozzátette, hogy az állatok "egyszerre jelentenek repülésbiztonsági és közegészségügyi kockázatot".

Az állati jogok védelmezői túlzásnak minősítették a repülésbiztonsági kockázatra történt hivatkozást és azt állították, hogy a befogott macskák többségét valószínűleg végleg el fogják altatni. Számos állatvédő szervezet tagjai tüntettek hétfőn a repülőtéri hatóság épülete előtt.

"Vadon felnőtt macskákból ritkán lesznek háziállatok és tudjuk, hogy mi a sorsa a menhelyen tengődő állatoknak" - mondta Nancy Peterson, egy amerikai állatvédő szervezet igazgatója. Egyúttal rámutatott, hogy olcsóbb és humánusabb megoldás lenne, ha sterilizálnák és azután visszaadnák a macskákat a repülőtérnek.

"Ha ezek az állatvédő szervezetek hajlandók örökbefogadni a macskákat, mi készek lennénk etetésük költségeit vállalni. De arról szó sem lehet, hogy visszatérjenek a repülőtérre" - reagált DiFulco.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását