2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Állítsák meg a Zuschlag-klónokat!

Miközben Gyurcsány Ferenc az úgynevezett tisztasági csomaggal igyekszik elterelni a figyelmet a Zuschlag ügyről, addig kormányának tagjai újabb bizonytalan csapokon keresztül folyatják el a korábbihoz hasonló irányba az ifjúsági támogatásokat.
2007. október 29. hétfő 10:26 - Hírextra
Miközben Gyurcsány Ferenc az úgynevezett tisztasági csomaggal igyekszik elterelni a figyelmet a Zuschlag ügyről, addig kormányának tagjai újabb bizonytalan csapokon keresztül folyatják el a korábbihoz hasonló irányba az ifjúsági támogatásokat.

Civil szervezetek és kereszténydemokrata politikusok tiltakozásának ellenére a nyáron lépett hatályba a 24/2007. (VI.26.) SZMM rendelet. Ezzel a jogszabállyal Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter asszony gyökeresen átalkitotta az ifjúsági támogatások zöméről - összességében százmilliókról - döntő Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa, valamint a Regionális Ifjúsági Tanácsok összetételét. Teljesen kiiktatták a hallgatói érdekképviseleteket, a nagycsaládosokat, valamint a többszáz civil szervezetet képviselő két nagy ernyőszervezetet. Szintén csökkentették az egyházak által delegálható tagok számát.

A civil ifjúsági támogatásokról döntő testületek így megüresedő helyeit teljes mértékben a Gyermek és Ifjúsági Konferenciának (GYIK) a delegáltjaival töltötték fel. A GYIK alapításánál Zuschlag János is döntő szerepet játszott. A szocialista politikus ellen zajló büntető eljárásban érintett civil szervezetek a GYIK alapitói között szerepeltek. Bár a GYIK-ben tevékenykedik az Úttörő Szövetség és a Csillebérc Alapítvány is, tagjainak száma - a honlap adatai alapján - mégse éri el a kilencvenet.

Jelen pillanatban tehát a civil ifjúsági támogatásokról szóló döntésekbe civil oldalról csak és kizárólag a Zuschlag János tevékeny közreműködésével életre hívott GYIK szólhat bele. Bár Zuschlag börtönben van, civilnek mondott kollégái mindent úgy folytathatnak tovább, mintha semmi se történt volna. A 24/2007. (VI.26.) SZMM rendelettel Zuschlag János ujjlenyomata kitörölhetetlenül ott van az ifjúságpolitikán, és a civil ifjúsági támogatások rendszerén.

Itt az ideje, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya ne csak szavakkal küzdjön a Zuschlag-klónok ellen, de tettekkel is. Itt az ideje, hogy a párton belüli játékszabályok ne írják felül a jogszabályokat, és ne a pártérdek döntsön az ifjúságpolitikában. Itt az ideje, hogy Gyurcsány Ferenc utasítsa Lamperth Mónikát a 24/2007. (VI.26.) SZMM rendelet azonnali visszavonására!
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását