2024. március 29. - Auguszta

Lados marad a sitten

Három hónappal, 2008. január 28-ig meghosszabbította a bíróság Lados István - Zuschlag János személyi titkára - előzetes letartóztatását - tájékoztatott Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság szóvivője.
2007. október 26. péntek 14:24 - Hírextra
A Szegedi Városi Bíróság - az ügyészségi indítvánnyal egyező - végzésével Lados István előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb három hónapi időtartamra, 2008. január hó 28-ig meghosszabbította - közölte a megyei bíróság elnökhelyettese.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak ítélte, a meghosszabbítást egyrészt változatlanul az ismételt szökés, elrejtőzés veszélyével, másrészt azzal indokolta, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével, illetőleg a tanúk befolyásolásával meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítási eljárást.

A Szegedi Városi Bíróság szeptember 28-án helyezte harminc napra előzetes letartóztatásba Lados Istvánt, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsít társadalmi szervezetek által szabálytalanul felhasznált költségvetési támogatásokkal kapcsolatban.

A bíróság ezt követően az ügy egy másik gyanúsítottja, Katus Ferenc előzetes letartoztatásáról is döntött, október 19-én pedig három hónappal meghosszabbította Zuschlag János előzetes letartoztatását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását