2022. december 6. - Miklós

Hosszú lesz a Zuschlag-ügy

Várhatóan nem fejezi be a Zuschlag-ügy vizsgálatát az illetékes ügyészség a nyomozás november 17-i határidejéig, ezért hosszabbítást kérnek. Az ügyészségen azt nem árulják el, hogy pontosan mi miatt van szükség még időre.
2007. október 25. csütörtök 11:21 - Hírextra
Bár korábban úgy volt, hogy az ügyészség befejezi a nyomozást Zuschlag János ügyében a november 17-i határidőig, most úgy tűnik, hogy ez mégsem lesz így. Ezért az ügyészek a nyomozás meghosszabbítását kérik majd a Legfőbb Ügyészségtől, erre november 7-ig, azaz tíz nappal a határidő lejárta előttig van idejük. A gyakorlat az, hogy két hónappal hosszabbítják meg a vizsgálat idejét, a kérvényező azonban kérhet hosszabb időt is. Azt még nem lehet tudni, hogy a Zuschlag-ügyben az ügyészek a gyakorlatnál maradnak-e, vagy több időt szeretnének - mondta el a Független Hírügynökségnek Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes főügyésze.

Szabó Ferenc azt nem árulta el, hogy mi miatt húzódik az ügy, ahogyan arról sem akart beszélni, hogy éppen milyen lépéseket tesznek. Azt azonban elmondta, hogy Zuschlag János eddig még nem tett vallomást.

Zuschlag János szocialista politikust különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. A gyanú szerint ugyanis társaival együtt nem létező alapítványok számára igényeltek állami támogatásokat, a pénzek nagy részével pedig nem tudtak elszámolni.

Zuschlag Jánost szeptember 21-én helyezték előzetes letartóztatásba, azóta már egyszer ezt hosszabbították, így január 21-ig maradhat rács mögött. A további hét gyanúsított közül rajta kívül ketten vannak még előzetes letartóztatásban: korábbi titkára Lados István, és Katus Ferenc, aki korábban az MSZP kiskunhalasi szervezetének az irodavezetője volt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását