2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nógrád perli az egészségügyi miniszter döntését

Nógrád megye önkormányzata és a megyei kórház pert indított az egészségügyi miniszter márciusi ágyszámelosztási határozata miatt; a közigazgatási per csütörtökön kezdődött a Fővárosi Bíróságon.
2007. október 25. csütörtök 12:12 - Hírextra
Horváth Zoltán, a megyei önkormányzat önkormányzati és jogi főosztályának munkatársa az MTI-nek elmondta: a felperesek azt kérik, hogy a bíróság vizsgálja felül a miniszter 2007. március 8-án hozott határozatát, amely azt követően született, hogy az Észak-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) nem tudott megegyezni az aktív fekvőbeteg kapacitásról.

Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvény meghatározta, hogy a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház súlyponti kórház, és az 1. számú mellékletben rögzítette a fekvőbeteg kapacitást, amit a fenntartó elfogadott. A 2. számú melléklet tartalmazta, hogy ezen felül milyen aktív fekvőbeteg kapacitás igényelhető, és ezt kellett volna elosztani a régió kórházai között. Mivel erről a RET-ben a fenntartó önkormányzatok között nem született egyezség, az ágyszámokról Molnár Lajos - akkori - egészségügyi miniszter döntött március 8-án nyilvánosságra hozott határozatával, ezt támadta meg a nógrádi önkormányzat és a kórház.

Horváth Zoltán hozzátette: a felperesek azzal érvelnek, hogy az önkormányzatok számára jogokat és kötelezettségeket csak törvény határozhat meg, és azokhoz forrásokat is biztosítania kell az országgyűlésnek, a miniszteri határozat ezeknek nem tesz eleget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását