2024. április 26. - Ervin

Nem kérik a pénzt a képviselők

Nem veszik fel tiszteletdíjukat a Nógrád megyei Nemti község vezetői, a megtakarítást pályázati önerőként használják fel - tájékoztatta az MTI-t a polgármester.
2007. szeptember 19. szerda 16:00 - Hírextra

A falu nyolc képviselője lemondott tiszteletdíjáról, és a polgármester is csak illetménye egy részét veszi fel; a szeptemberi ülésen meghozott döntés egyrészt kényszerű, mivel nehéz helyzetben van az önkormányzat, másrészt gesztusértékű, mert a kötelező juttatásokon kívül nem tudnak segíteni a lakosságnek - mondta Erős Róbert.

A közel 80 millió forintos költségvetéssel gazdálkodó önkormányzatnak likviditási problémái vannak, a falu óvodáját is a mikrotérségi társulásban működtetik már.

A képviselői, nettó 12-13 ezer forintos tiszteletdíjakból és a polgármesteri illetmény egy részéből évi 1,5 millió forintot takarítanak meg, ezt a pénzt pályázati önerőként használják fel abban a reményben, hogy siker esetén az összeget megtízszerezhetik - mondta a polgármester.

Amire elsősorban kellene most a pénz, az a csapadékvíz-elvezetés, mert egy-egy nagy esőzés után a fél falut elönti a víz.

Nemtiben nem tudtak támogatást adni a tanévkezdéshez, anyagi okok miatt nem csatlakoztak a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez, és félő, hogy az idősek karácsonyi csomagjára sem futja majd a költségvetésből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását