2024. március 29. - Auguszta

Egyszínű szobaszőnyeg - ahol nem tévedhetsz

Az egyszínű szobaszőnyeggel nem nagyon lehet hibázni. Az a helyzet, hogy ebben az esetben a legkisebb az esélye annak, hogy rosszul választunk.
2021. szeptember 16. csütörtök 07:01 - HírExtra

Ugyanis ha színben nagyon eltér a berendezéstől, azért jó, ha meg teljesen hasonló, akkor meg azért. Ha eltér, máris feldobja a teret, ha hasonlít, akkor pedig újabb egységgel egészíti ki a megálmodott rendszert. Tévedni esetleg az össze nem illő színekkel lehet, mint a piros és a rózsaszín, a kék és a lila, stb. 

Egyszínű szobaszőnyegnél lehet játszani a formákkal is. A hagyományos téglalap formát fel lehet váltani a körrel. Egy kör alakú szőnyeg nemcsak a fürdőszobában lehet jó, hanem ha van elég tér, a nappaliban is. Ott érvényesül igazán a forma, ahol látszik is belőle valami. A szálhosszúsággal is lehet játszani. Egy shaggy vagy egy még hosszabb szálú szőnyeg nagyon jól mutat a hálóban. Mellesleg nagyon kellemes érzés ébredés után egy puha szőnyegre lépni. Az egyszínű szőnyegek esetében a szálak állása nem okoz gondot, hiszen nem befolyásolja a mintát.

Egyszínű szobaszőnyeg

A színre szín kártyás elvet követve elegáns hatást érhetünk el. Egy természetes színekből, homokszínekből álló enteriőr mellé nagyon jó választás lehet egy csokoládébarna szőnyeg. Kimondottan meleg hatást kelt. Ha túl sok a nude, akkor meg lehet törni egy élénkebb, egyszínű szőnyeggel. Hozzá ugyanolyan (árnyalatban hasonló) kiegészítőket vásárolva pedig akár évszakonként más hangulatú lehet a lakás. Ugyan a nagy méretű szőnyegeket ritkán cserélgeti az ember, ha a méret és a pénztárca megengedi, miért ne lehetne évszakonként más a berendezés?

Az egyszínű szobaszőnyeg is lehet rövid szálú vagy shaggy. Utóbbi esetben a tisztításra kell kicsit nagyobb gondot fordítani. A nagyobb szálhosszúság miatt jobban megtapad benne a por, kisállat esetén a szőrszálak. A tisztítása állítható szívóerős porszívóval lehetséges, hogy ne rongálódjon a szőnyeg.

Foltok esetén szinte mindegy, milyen szálú a szőnyeg. A legjobb a természetes szerek használata (só, citromlé), de persze, nem lehet minden foltot házi praktikákkal eltüntetni. Ilyenkor szakemberre kell bízni a munkát. Egyébként is jó félévente-évente tisztítóba vinni a szőnyegeket, hiszen egy gyári vegytisztítás kell a higiénia megőrzéséhez.

Szőnyeget a szőnyegboltból

A legnagyobb lakberendezési áruházak mindegyike árul szőnyeget, de vannak kifejezetten erre a termékkörre szakosodott webáruházak. A dreamhome-depo.com egyszínű szőnyegei például többféle színben és formában kaphatók. Kínálatukban shaggy szőnyeget is találsz, de elkalandozhatsz a mintás szobaszőnyegek birodalmába is.

Egy jól kiválasztott szőnyeg meghatározza az otthon töltött percek minőségét. Egy unalmas vagy éppen fárasztó nap után hazamenni a lakásba, ahol egy élénk, vidám szőnyeg vár - a nap fénypontja lehet. Vagy éppen megérkezni a letisztult, elegáns nappaliba egy rohanós, zsúfolt munkanap végén - maga a megnyugvás. Válassz jól, válassz jót!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását