2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A kerek szőnyeggel nagyszerűen dekorálhatunk is

A kerek alakú szőnyeget sokan elutasítják, mert egy kicsit valóban eltér a hagyományostól, a megszokottól, azonban nagyon stílusos és fantasztikusan képes a kissé unalmassá vált helyiségek megújítására. A cikkben felsorolunk néhány okot, hogy miért is érdemes kicsit merészebbnek lenni, és a kerek szőnyeg mellett dönteni, amikor a szőnyeg webáruházban keresgélünk új, dizájnos szőnyegek után.
2020. december 21. hétfő 11:52 - HírExtra

Az én-idők megteremtéséhez szükség van egy sarokra

A mai, rohanó, stresszes világunkban a család minden tagja igényt tarthat úgynevezett én – időkre. Ilyenkor jó egyedül megpihenni, lenyugodni és a kedvenc tevékenységeinket végezni. Ez lehet például a könyvolvasás. Mi lehetne jobb hely erre, mint egy saját olvasósarok, akár a nappaliban, akár a hálószobában? Végtére is, mindegy, hogy hol alakítunk ki magunknak olvasósarkot, a lényeg azon van, hogy jól érezzük itt magunkat. 

A kerek szőnyeggel ideális teret alkothatunk magunknak. Ha shaggy szőnyeget választunk, akkor akár a szőnyegen is kényelmesen üldögélhetünk, miközben olvasunk. De az is jó választás, ha vásárolunk egy hintaszéket és abban hintázva olvasgatunk. A szék alá elhelyezhetjük a kerek szőnyeget, amelyet sok szőnyeg raktár outlet is felkínál. Az outlet szó senkit se tévesszen meg. Ezek nem használt, vagy nem megfelelő minőségű szőnyegek, hanem olyan leárazott szőnyegek, amelyeket az éppen aktuális trend kiszorított a boltok polcairól, de épp olyan jó minőségű és szép darabok, mint a legújabb trend szőnyegei, csak ha szerencsénk van, nagyon kedvezményesen vásárolhatjuk meg azokat. 

A kerek szőnyeg lágyít 

A hagyományok azt diktálják, hogy a téglalap alakú szőnyegek között nézelődjünk és válasszunk. A kerek szőnyegnek azonban van egy nagy előnye. Lágyítja egy-egy helyiség megjelenését. A Feng shui szerint minél több helyiségbe szükség lenne kerek szőnyegre, merthogy ez a fajta szőnyeg lehetővé teszi az energia szabad áramlását. 

Ha újítani akarunk

Minden lakásra ráfér előbb – utóbb némi megújulás, felújítás, szín. Egyszóval egy idő után még a legmodernebb bútorokat és dekorációs elemeket is meg lehet unni. A kerek szőnyegek bohémek, színesek és szinte felpezsdül ezektől a szőnyegektől az adott tér. Ha még a szőnyeg kiválasztásánál valamilyen élénk szín mellett is döntünk, biztosak lehetünk benne, hogy a lakásunk újra élénk színekben fog pompázni, szinte pezsegni fog. 

Ha mégsem vagyunk elég bátrak

Van, akit nem lehet azonnal változásra ösztökélni semmilyen téren, így a lakberendezés terén sem. Ezeknek a kissé bátortalan embereknek ajánlható a rétegezés, mégpedig egy hagyományos téglalap és egy kerek színű szőnyeggel. Ezzel a módszerrel ki lehet próbálni, hogy mennyire vagyunk képesek megbarátkozni az új dizájnnal, a kerek szőnyeggel. Ha elnyeri a tetszésünket egy ilyen modern szőnyeg, akkor a következő lépés az lehet, hogy nem rétegezünk, hanem hagyjuk, hogy a kerek szőnyegünk meghódítsa a lakásunkba belépő vendégeket. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását