Egyszínű szobaszőnyeg - ahol nem tévedhetsz

Az egyszínű szobaszőnyeggel nem nagyon lehet hibázni. Az a helyzet, hogy ebben az esetben a legkisebb az esélye annak, hogy rosszul választunk.

Ugyanis ha színben nagyon eltér a berendezéstől, azért jó, ha meg teljesen hasonló, akkor meg azért. Ha eltér, máris feldobja a teret, ha hasonlít, akkor pedig újabb egységgel egészíti ki a megálmodott rendszert. Tévedni esetleg az össze nem illő színekkel lehet, mint a piros és a rózsaszín, a kék és a lila, stb. 

Egyszínű szobaszőnyegnél lehet játszani a formákkal is. A hagyományos téglalap formát fel lehet váltani a körrel. Egy kör alakú szőnyeg nemcsak a fürdőszobában lehet jó, hanem ha van elég tér, a nappaliban is. Ott érvényesül igazán a forma, ahol látszik is belőle valami. A szálhosszúsággal is lehet játszani. Egy shaggy vagy egy még hosszabb szálú szőnyeg nagyon jól mutat a hálóban. Mellesleg nagyon kellemes érzés ébredés után egy puha szőnyegre lépni. Az egyszínű szőnyegek esetében a szálak állása nem okoz gondot, hiszen nem befolyásolja a mintát.

Egyszínű szobaszőnyeg

A színre szín kártyás elvet követve elegáns hatást érhetünk el. Egy természetes színekből, homokszínekből álló enteriőr mellé nagyon jó választás lehet egy csokoládébarna szőnyeg. Kimondottan meleg hatást kelt. Ha túl sok a nude, akkor meg lehet törni egy élénkebb, egyszínű szőnyeggel. Hozzá ugyanolyan (árnyalatban hasonló) kiegészítőket vásárolva pedig akár évszakonként más hangulatú lehet a lakás. Ugyan a nagy méretű szőnyegeket ritkán cserélgeti az ember, ha a méret és a pénztárca megengedi, miért ne lehetne évszakonként más a berendezés?

Az egyszínű szobaszőnyeg is lehet rövid szálú vagy shaggy. Utóbbi esetben a tisztításra kell kicsit nagyobb gondot fordítani. A nagyobb szálhosszúság miatt jobban megtapad benne a por, kisállat esetén a szőrszálak. A tisztítása állítható szívóerős porszívóval lehetséges, hogy ne rongálódjon a szőnyeg.

Foltok esetén szinte mindegy, milyen szálú a szőnyeg. A legjobb a természetes szerek használata (só, citromlé), de persze, nem lehet minden foltot házi praktikákkal eltüntetni. Ilyenkor szakemberre kell bízni a munkát. Egyébként is jó félévente-évente tisztítóba vinni a szőnyegeket, hiszen egy gyári vegytisztítás kell a higiénia megőrzéséhez.

Szőnyeget a szőnyegboltból

A legnagyobb lakberendezési áruházak mindegyike árul szőnyeget, de vannak kifejezetten erre a termékkörre szakosodott webáruházak. A dreamhome-depo.com egyszínű szőnyegei például többféle színben és formában kaphatók. Kínálatukban shaggy szőnyeget is találsz, de elkalandozhatsz a mintás szobaszőnyegek birodalmába is.

Egy jól kiválasztott szőnyeg meghatározza az otthon töltött percek minőségét. Egy unalmas vagy éppen fárasztó nap után hazamenni a lakásba, ahol egy élénk, vidám szőnyeg vár - a nap fénypontja lehet. Vagy éppen megérkezni a letisztult, elegáns nappaliba egy rohanós, zsúfolt munkanap végén - maga a megnyugvás. Válassz jól, válassz jót!