2024. április 24. - György

A szülők jogait védené az MSZP és az ENSZ

Az MSZP felszólítja az Oktatási Hivatal elnökét, hogy vonja vissza szakértői bizottságokra rótt titoktartási kötelezettséget.
2020. február 19. szerda 12:30 - HírExtra

 

Az MSZP felszólítja az Oktatási Hivatal elnökét, hogy azonnal vonja vissza a szülők jogait megsértő utasítását! Az Oktatási Hivatal – vagy saját hatáskörében, vagy az EMMI utasítására, - az általa felügyelt szakértői bizottságoknak titoktartási kötelezettséget írt elő. 

Így a szülőket nem tájékoztathatják gyermekük beiskolázási kérelme során azokról a bizottsági döntést megalapozó tényekről, amelyek a kérelem elutasítását indokolták. Az Oktatási Hivatal ezzel súlyosan megsértette a szülők azon jogait, hogy gyermekük testi, szellemi fejlődésével kapcsolatos minden tényt, döntést, intézkedést megismerhessenek!

Mindez ellentétes az ENSZ gyermekjogi egyezményével, amely egyértelműen kötelezi az államot arra, hogy segítséget nyújtson a szülőknek ahhoz, hogy a gyermeküket a szülők megfelelően tudják nevelni. Ezért az MSZP az oktatási jogok és az alapvető jogok biztosához fordul a szülők jogainak megsértése miatt.

Az MSZP elvárja az ombudsmannak és a helyettesének mindenre kiterjedő, korrekt vizsgálatát, és kéri az alapvető jogok biztosát, hogy a vonatkozó törvényi rendelkezések megsemmisítése érdekében kezdeményezze az Alkotmánybíróság eljárását. 

"Továbbá elvárjuk az Oktatási Hivatal elnökének azonnali intézkedését, és egyúttal felajánljuk támogatásunkat azoknak a szülőknek, akiket e rendelkezés miatt méltánytalanság ért!" - írja a párt közleményében.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását