2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MSZP: a Fidesz sunyi módon nyerészkedik a nyugdíjasokon!

A Fidesz-kormány szándékosan nyerészkedik a nyugdíjasokon, amikor rendszeresen alultervezi az inflációt és erre hivatkozva év elején csak kisebb nyugdíjemelést ad - írja közleményében az MSZP.
2019. november 6. szerda 10:08 - HírExtra
Az MSZP közleménye 

"Ráadásul a mostani, 0,7 százalékos kiegészítő emelés egyáltalán nem fedezi az élelmiszerek átlagosan 5,1 százalékos drágulását! Ezt minden nyugdíjas a saját zsebén is érezheti, amikor lemegy a boltba bevásárolni.

A Fidesz szegényebbé tette a nyugdíjasokat, ezt már a Központi Statisztikai Hivatal számai is bizonyítják: eszerint a nyugdíjas jövedelmi szegénység 2010 óta több mint a duplájára nőtt: 4,6 százalékról 10 százalékra!

Mi baloldaliak tudjuk, hogy mit kell majd tennünk: olyan nyugdíjszámítás kell, ami követi a gazdasági növekedést, valamint a bérek és az árak változásait! Nem szabad tovább tiltani a nyugdíj melletti munkavégzést! Vissza kell adni a rokkantnyugdíjasok ellátását és kedvezményeit és emelni kell a nyugdíjminimumot is!

Az MSZP javaslatcsomagja a nyugdíjasok megbecsülésének és az idősek szociális biztonságának megteremtéséről ott van a Parlament előtt. Tudjuk, hogy a Fidesz ezt nem fogja támogatni, de ha az emberek mellénk állnak, velük együtt elég erősek leszünk ahhoz, hogy mindezt véghezvigyük!"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását