2024. április 27. - Zita

Rudán Joe 50: szólóalbum és gigakoncert a Club 202-ben

18 dalt tartalmazó szólóalbummal és egy igazi, több felvonásos, monstre koncerttel ünnepli meg hazánk egyik legjobb rocktorka, hogy tavaly betöltötte ötvenedik életévét.
2014. március 4. kedd 11:52 - HírExtra
18 dalt tartalmazó szólóalbummal és egy igazi, több felvonásos, monstre koncerttel ünnepli meg hazánk egyik legjobb rocktorka, hogy tavaly betöltötte ötvenedik életévét. Rudán Joe-t számtalan formációból és megannyi produkcióból ismerheti a magyar rockzenét kedvelő közönség apraja, nagyja. Felsorolni is sok lenne, hogy hány lemezen énekelt és mennyi különböző színpadi produkcióhoz adta már a nevét. Bő 30 éve koptatja a színpadi deszkákat, de szólóalbuma idáig még nem készült. Az Én ez vagyok című lemez lesz az első és reméljük nem az utolsó ilyen Joe életművében.




A lécet jó magasra tette, hiszen 18 dal egy cd-n önmagában sem semmi, hát még ha megnézzük a szerzői és előadói gárdát. Joe felkérte a barátait, akikkel korábbi formációkban játszott, hogy írjanak erre az albumra dalokat. A felkérésnek a zenésztársak örömmel tettek eleget és tudtommal még meg is kellett húzni a vonalat, mert egyszerűen egy hanggal sem férne fel több a cd lemezre. Így van ez a koncerten fellépő zenészek listájával is. Eddig 25 barát, kolléga, muzsikustárs szerepel a március 8-án a Club 202-ben (régi Wigwam) tartandó monstre koncert „étlapján”.


Íme a szerzők illusztris névsora:
Andrásik Remo, Barbaró Attila, G. Nagy Ilián, Gyenes Attila, Hirleman Bertalan, Horváth Attila, ifj. Tornóczky Ferenc, Katona Lulu László, Kozma Tamás, Makovics Dénes, Nagy Dávid, Palancsa Gábor, Papp Gyula, Sárdy Barbara, Sárvári Vilmos, Sipeki Zoltán, Toldi Tamás, Tóth László, Vámos Zsolt, Vedres Joe, Zeffer András.



Joe öt (!) felvonásosra tervezi a koncertet, ilyet még Wagner sem mert bevállalni, de ha visszagondolunk a Coda pécsi jubileumi koncertjére, ami négy és fél órát át tartott, akkor nem is olyan meglepő ez a szám. Első körben Joe akusztikus formációban lép fel Tóth László gitárossal. A jól összeszokott páros előadását Makovics Dénes játéka színesíti majd. Ezt követően is marad az akusztikus vonal, de betársul Kalapács Józsi is és felduzzad a zenekar is. Ezt követően jön a Coda és az elmaradhatatlan hard rock nóták, majd a negyedik etapban a Dinamit, melynek februártól már Joe is oszlopos tagja. Ezt a felállást így először ezen a koncerten láthatja majd a nagyérdemű. Aztán jön az ötödik felvonás, amikor valahogy, valamilyen formációban jelen lesz minden meghívott vendég a színpadon és önfeledt örömzenélés veszi kezdetét.

joeplakat

És akik fellépnek a koncerten: Bánfalvi Sándor, Buzási Vendel, Czébely Csaba, Friskó FIDO Péter, Gál Péter, Gyenes Attila, Hirleman Bertalan, Kalapács József, Makovics Dénes, Nagy David, Nagy György András, Priskin Gábor, Sipeki Zoltán, Szebényi András, Szentkiralyi Jani, Szkladányi András, Ifj. Tornóczky Ferenc, Tóth Attila, Vámos Zsolt, Závoti Zoltán. Rudán Joe's New CODA : Tóth László, Matus Péter, Gyenes Attila Dinamit Együttes: Kálmán György, Németh Gábor, Szűcs Antal Gábor, Jankai Béla, Zselencz László Az est házigazdája pedig Csalami Csaba lesz. A próbák már javában zajlanak Joe elmondása szerint lesz minden, mi szem szájnak ingere, az új albumról is felcsendül majd néhány tétel. Jó hír a koncertre látogatóknak, hogy ezen az estén, a helyszínén lehet majd kapni először az Én ez vagyok című lemezt. Óriási buli ígérkezik, rockereknek kihagyhatatlan, a többieknek meg kötelező.

Brousil Csaba
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását