2024. április 27. - Zita

Új utakon a Depeche Mode

Közös lemezt jelentet meg a Depeche Mode (DM) két "őstagja", a zenekart 1980-ban megalapító, de az első lemez után távozott Vince Clarke, valamint a csapatot máig meghatározó Martin Gore.
2011. február 24. csütörtök 19:30 - HírExtra
Ezen kívül a Mode áprilisban új remix-albumot ad ki.Vince Clarke még tavaly adta hírül, hogy együtt dolgozik egy technós, dance-es anyagon Martin Gore-ral. Az 50 éves Clarke most azt twitterezte saját stúdiójából, hogy csaknem elkészültek a munkával. A billentyűs Vince Clarke 1980-ban Gore-ral, Andrew Fletcherrel és Dave Gahannel alapította a Depeche Mode-ot, amely az elmúlt három évtizedben a világ egyik legnépszerűbb szintipop zenekarává nőtte ki magát.

Clarke az első album, a Speak and Spell megjelenése után, 1981-ben kilépett, helyét később Alan Wilder vette át (a DM ma nélküle, trióban működik). Clarke a Depeche Mode után előbb 1983-ig az Alison Moyet énekesnővel alkotott Yazoo-val, majd 1985-től Andy Bellel mint Erasure ért el sikereket könnyen fogyasztható popzenével. A Yazoo 2008-ban néhány koncert erejéig újra összeállt, az Erasure pedig a hírek szerint új stúdiólemezen dolgozik.

A Martin Gore által irányított Depeche Mode - amely 2009-ben és 2010-ben is fellépett Budapesten - szintén aktív. A DM hivatalos rajongói honlapja, a ModeFan.com a minap egy Fletcherrel készült interjút közölt, amelyben a zenész elmondta: áprilisban új remix-album jelenik meg az együttestől. Mint kifejtette, a lemezre mások mellett Vince Clarke is készített mixet.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását