2024. április 27. - Zita

Fókuszban a munkaadás

Közös törekvésnek nevezte az európai versenyképesség növelését Orbán Viktor miniszterelnök és Jürgen Thumann, a 34 európai ország 40 munkaadói szervezetét tömörítő BusinessEurope elnöke csütörtöki brüsszeli találkozóján - közölte Szijjártó Péter.
2011. február 3. csütörtök 19:27 - HírExtra
A közlemény szerint egyetértettek a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtés fontosságában is. Orbán Viktor európai konzultációsorozata keretében folytatott megbeszélést a munkaadói szervezet vezetőivel.

A BusinessEurope elnöke a közlemény szerint kiemelte a kis- és közepes vállalkozások fontosságát, Orbán Viktor pedig ezzel egyetértve biztosította tárgyalópartnerét arról, hogy Magyarországnak most vállalkozásbarát kormánya van.

Megerősítette a kormányfő azt is, hogy a magyar elnökség egyik legfontosabb célkitűzése a gazdasági kormányzáshoz szükséges hat jogszabály minél gyorsabb elfogadása.

A mintegy 20 millió kis-, közepes, illetve nagyvállalat érdekeit képviselő BusinessEurope már a találkozó előtt levélben fordult Orbán Viktorhoz, amelyben a gazdasági növekedés ösztönzésére, a nemzeti gazdasági reformok felgyorsítására, az egységes piac erősítésére, valamint a külső kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésére tett javaslatot. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyors sikerek érdekében alkalmazott, rövidtávú intézkedések hosszú távon sem mehetnek az unió versenyképességének rovására.

Jürgen Thumann a levélben értésre adta: a szövetség abban bízik, hogy a magyar elnökség közbenjárására az Európai Bizottság megfelelő javaslatokkal áll majd elő a kisvállalkozásokról szóló uniós jogszabály "dinamikusabb végrehajtása" érdekében. Thumann kiemelte, hogy a BusinessEurope hozzá kíván járulni Magyarország európai uniós soros elnökségének sikerességéhez.

Philippe de Buck, a munkaadói szervezet vezérigazgatója még a csütörtöki találkozó előtt újságírókkal beszélgetve megerősítette, hogy a szervezet négy területen szeretne előrelépést látni a magyar elnökség idején: a gazdasági növekedés és foglalkoztatás, az innováció, az energiaügyek, valamint a gazdasági diplomácia területén.

De Buck a sajtóbeszélgetésen egy kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a szervezetben "nem téma" a magyar válságadók ügye, mivel nem tartozik a szövetség illetékességébe. Hozzátette, hogy általában véve nem örülnek semmilyen, a vállalatokat sújtó különintézkedésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását