2024. április 19. - Emma

Bebukták a brit keménylegények

Nagy-Britannia legrégebbi és leghidegebb karácsonyi szokása, a Hyde-parkban található Serpentine-tó átúszása meghiúsult szombaton a jég miatt.
2010. december 26. vasárnap 20:55 - HírExtra
A nagyjából negyven kemény versenyző végül képtelen volt megtenni a százméteres távot, mivel a szervezők a befagyott tó láttán lefújták a rajtot. Ez harminc év óta nem történt meg. Ennek ellenére, néhány "keményvonalas" rozmárúszó (páran közülük mikulássapkában) egy kis helyen feltörte a jeget, és megmártózott a vízben.

"Nem tarthattuk meg a szokásos versenyt, de mégiscsak sikerült valahogy egy csatornácskát vágnunk a jégbe" - mondta Brian Thomas, a Serpentine Úszóklub tiszteletbeli titkára, aki hozzátette, hogy utoljára 1981-ben volt a tavacska befagyva.

A néhány bátor lékúszót egy szoknyás skót dudás lelkesítette a partról. Az úszók a vízből kievickélve forró teával melegítették fel magukat.

A tóátúszást először 1864-ben rendezték meg. Az elsőségért járó Pán Péter-kupát először 1904-ben vehette át a győztes J. M. Barrie skót írótól.

Nagy-Britanniában 1910 óta nem volt ilyen hideg a december.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását