2024. április 26. - Ervin

Budapesti járatokat is töröltek Nagy-Britanniában

Kritikussá vált a közlekedési helyzet szerdára Nagy-Britannia több térségében, így London környékén is a folytatódó havazás és a helyenként mínusz 20 fokos példátlan fagyok miatt.
2010. december 1. szerda 12:29 - HírExtra
"Legalább" egy teljes napra bezárták a második legnagyobb brit repülőteret, Gatwicket, ahol budapesti járatokat is töröltek. A Londontól délre fekvő Gatwick légikikötő - amely az ugyancsak Londont kiszolgáló Heathrow után a második legnagyobb forgalmú brit légikikötő - szerda délelőtt közölte, hogy jelenleg sem fogadni, sem indítani nem tud járatokat, a forgalom "legkorábban" csütörtök reggel indulhat meg, és az utasoknak addig nem is érdemes kimenniük a repülőtérre.

A Gatwicket működtető cég kérte az utazókat, hogy légitársaságuknál érdeklődjenek járataikról. Gatwick és Ferihegy között a Malév napi két, az easyJet brit légitársaság napi egy járatpárt közlekedtet, és a lezárás miatt a szerda délelőtti Malév-járat már nem érkezett meg. A London nyugati határán fekvő Heathrow - ahonnan a British Airways indít járatokat Budapestre - ugyanakkor szerdán működött, csakúgy, mint Luton, a harmadik olyan londoni repülőtér, ahonnan Ferihegyről is érkeznek napi járatok.

Szerdán viszont ismét - az utóbbi egy hétben immár sokadszor - lezárták a skót főváros, Edinburgh repülőterét a havazás és a jegesedés miatt, és több észak-angliai repülőtéren sem volt forgalom. A Londont körülvevő, 190 kilométeres, hatsávos autópályagyűrűn, az M25-ösön szerda délelőttre szintén kritikussá vált a helyzet, miután a havazás és az emiatt történt balesetek miatt helyenként 20-40 kilométeres álló sorok alakultak ki. Nagy-Britanniában 1993 óta nem volt ilyen havazás és fagy az évnek ebben a szakaszában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását