2024. május 2. - Zsigmond

Hol tart a Narnia?

A Narnia krónikái 3. - A Hajnalvándor útja című film világpremierjét kedden tartják Londonban. A produkció a második rész gyenge szereplése miatt régóta késlekedik, és forgalmazásának sikerén múlhat, hogy készül-e újabb folytatás.
2010. december 1. szerda 07:37 - HírExtra
A hét végén két- és három dimenzióban is mozikba kerülő fantáziafilm C. S. Lewis hétkötetes meseregény-sorozata alapján készült a 20th Century Fox stúdióban.

Az első Narnia-film, a Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény öt évvel ezelőtt akkora siker lett a mozikban, hogy a szakértők rögtön a Harry Potter-sorozat potenciális utódját emlegették. A 745 millió dolláros mozibevétel fellelkesítette a gyártó Disney stúdiót, és 2008-ra a filmszínházakba került a Caspian herceg című második epizód. A produkció azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: világszerte 420 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, ami elkedvetlenítette a Disneyt.

A 200 millió dollárból forgatott Caspian herceg "bukását" elemzők azzal magyarázták, hogy ez a regény nem volt annyira közismert, mint a sorozat első darabja, ezért kevesebben voltak kíváncsiak rá, ráadásul óhatatlanul utolérte a folyatások végzete: az összehasonlítgatásokból Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény került ki győztesen. Egyes szakértők azt is balfogásnak vélték, hogy nem a karácsonyi családi filmszezonban, hanem májusban kezdték a forgalmazását.

A Disney tehát kihátrált a széria mögül, a Fox viszont fantáziát látott benne, így visszafogott, 140 millió dolláros költségvetésből, Michael Apted rendezésében mégis megszületett A Hajnalvándor útja.

"Biztosan megtalálja a közönségét, de azt azért nem hiszem, hogy sikerül visszaállítani a film régi glóriáját" - vélekedett Brandon Gray boxoffice-szakértő.

Mark Johnson producer, aki mindhárom Narnia-film születése körül bábáskodott, azonban bízik a hatékony marketing-kampányban. Elsősorban a hívő közösséget célozták meg - mondta a Lewis-regények erős keresztény szimbólumrendszerére utalva.

A krónika harmadik részén most nagyon sok múlik. Ha a Hajnalvándor sikeresen révbe ér, és nem süllyed el, ezzel utat nyithat a Narnia negyedik filmes epizódjának.

A magyar mozikban december 9-től látható Narnia krónikái 3. - A Hajnalvándor útjában Caspian herceg hajóján kel útra a testvérpár, Lucy és Edmund, valamint unokatestvérük Eustace, hogy Narnia birodalmának távoli vizein megkeressék a hét eltűnt főurat, akiket egy korábbi trónbitorló küldött felfedező útra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását