2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Plasztikai műtéttel jutalmazzák a dél-koreai diákokat

Orr- és szemplasztikával jutalmazzák meg az egyetemi felvételi vizsgáktól kimerült gyermekeiket a dél-koreai szülők.
2010. november 21. vasárnap 10:35 - HírExtra
 A szemfüles dél-koreai kórházak igyekeznek minél nagyobb hasznot húzni ebből az új divathóbortból, ezért jelentős kedvezménnyel kínálják a legnépszerűbb beavatkozásoknak számító orr- és szemplasztikát tartalmazó csomagjaikat.
    Az úgynevezett "nyugatosítás" az orr kissé felfelé ívelő átszabását, a dupla-szemhéj műtét pedig a szemek megnagyobbítását jelenti, amely különösen a hölgyek körében népszerű. "Már jóval a vizsgák kezdete előtt tele volt a jelentkezési listánk diákok neveivel" - mondta el az egyik kórház vezetője.

    Az intézményben a két beavatkozás alapesetben 3,7 millió koreai vonba (655 ezer forint) kerülne, ha külön-külön végezik el. A speciális csomag azonban 900 ezer von kedvezménnyel, vagyis 2,8 millió vonért (495 ezer forint) kínálja a műtéteket, ha azokat egyszerre hajtják végre.  
    Egy másik kórház még elmésebb taktikát választott, és a kimerült édesanyákat is megcélozta, akik élelemmel és támogatással látták el gyermekeiket a kemény tanulóévek alatt. "Amennyiben a tanulók orr- és szemműtétet is kérnek egyszerre, akkor az édesanyjukat egy ingyenes Botox-kezeléssel lepjük meg" - olvasható az intézmény hivatalos weboldalán.

    Az egyetemi helyekre való bekerüléséért elszánt harc folyik az oktatás-megszállott Dél-Koreában. A helyi kormány korábbi adatai szerint a dél-koreai szülők évente nagyjából 20 milliárdot, vagyis a GDP körülbelül 2 százalékát költik csemetéik magánoktatására és a tanulást segítő korrepetálására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását