2024. május 2. - Zsigmond

Ismét lecsaptak a tálibok Afganisztánban: 12 halott

Tálib felkelők három támadást hajtottak végre az afgán biztonsági erők ellen szerdán. Az összecsapásoknak 12 halottja van.
2010. november 3. szerda 22:37 - HírExtra
 A legtöbben egy rendőrállomás megtámadásakor vesztették életüket, Helmand tartományban. A lövöldözéseknek négy lázadó mellett két civil is áldozatul esett.

Szintén Helmand tartományban robbantottak fel a tálibok egy járőröző határőr-autót, aminek következtében három határőr meghalt és további öt megsebesült.

A harmadik támadás egy katonai ellenőrző ponton történt, ahol egy öngyilkos merénylő egy robbanószerekkel megrakott kocsit vezetett a katonák közé, illetve kézifegyverekkel is lőtték a katonákat.

Ezektől az esetektől függetlenül a nemzetközi erők két fegyveresével is végeztek szerdán a felkelők, az ország északi illetve déli részén. A NATO nem közölte az áldozatok állampolgárságát.

A támadások két nappal azután történtek, hogy a tálibok rövid időre átvették az ellenőrzést Gazni tartomány székhelye fölött, kormányzati épületeket gyújtva fel. A városban állomásozó 16 rendőr eltűnt, egyelőre nem tudni, hogy dezertáltak-e vagy elrabolták őket.

Az afgán rendőrség egy félkatonai szervezet. A rossz életkörülmények, a munkával járó nagy kockázat és a rossz vezetés miatt nagy a lemorzsolódási arány, évente csaknem a rendőrök negyede lép ki a szervezetből, s nagy nehézséget okoz új rendőröket toborozni, illetve betölteni a megüresedett helyeket.

A szerdai áldozatokkal együtt idén 609 NATO katona vesztette életét Afganisztánban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását