2024. május 16. - Mózes, Botond

Hortobágy jövőjéért aggódtak a demonstálók

Hortobágyi visszaélés - Csendes demonstráció a Kilenclyukú-hídnál.
2010. október 17. vasárnap 08:58 - HírExtra
Néma demonstráción mintegy háromszázan fejezték ki szolidaritásukat szombat este a hortobágyi Kilenclyukú-híd lábánál a két helyi állami cég, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., illetve a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. menesztett vezetői mellett.

A Hortobágy jövőjéért is aggódó résztvevők előbb elénekelték a Himnuszt, majd - csakúgy, mint a jószágok ki- és behajtási ünnepén - pásztortüzeket gyújtottak a híd mellett. A demonstráció végén, amikor Vincze Andrásné, Hortobágy független polgármestere megköszönte a helyieknek és egy-két közeli település lakóinak a részvételt, egymás után kiabálták be településeik nevét a demonstrálók.
 
Kiderült: Hortobágy mellett Debrecenből, Balmazújvárosból, Tiszacsegéről, Egyekről, Hajdúböszörményből, Budapestről, Hajdúnánásról és Polgárról is érkeztek demonstrálók, hogy szolidaritásukról biztosítsák "a Hortobágyért sokat tett, közmegbecsülésnek örvendő" volt cégvezetőket.

A demonstráció után sokan a helyszínen maradtak, a késő estébe nyúlóan pásztor- és halász nótákat énekeltek a Hortobágy folyó partján.

Az ügy előzménye, hogy október 6-án indoklás nélkül, azonnali hatállyal leváltották Gencsi Zoltánt, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját és Puskás Nándort, a Hortobágyi Halászati Zrt. vezérigazgatóját.

A Génmegőrző Kft.-nél az átadás-átvétel során az átvevők - sajtónyilatkozataik szerint - 100 milliós károkozást tártak fel, amit az érintettek cáfolnak. Mindkét fél jogi eljárást helyezett kilátásba, de eddig - az MTI információi szerint - még egyik oldalról sem került sor.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását