2024. április 26. - Ervin

A világ legnagyobb pljeskavicája

Nem hivatalos világrekordnak számító, több mint félmázsás pljeskavicát sütött két szerb specialista Leskovacon - írta a hétvégi szerbiai sajtó.
2010. szeptember 5. vasárnap 21:50 - HírExtra
Goran Todorovic és Ivan Djordjevic a dél-szerbiai városban immár hagyományosan megrendezett "roston sütés ünnepén", a rostiljiádán készítette el az 51 kilós, darált húsból készült ételt.
Ezzel megdőlt a tavalyi, 48 kilós pljeskavicarekord.

"Két éve még nem sikerült a kísérlet, mert megrepedt a hús, ezért idén másféle darált húst használtunk, és nagyon ügyeltünk a forgatásra, ami a legkényesebb művelet az egész sütésben" - mesélte a két győztes, miközben a verejtéket törölték a homlokukról.

A rekord azért nem lett hivatalos, és nem kerülhetett be a rekordok könyvébe, mert - a Blic című újság szerint - a Guinness illetékesei 15 ezer eurót kértek, hogy Magyarországról leutazzanak Leskovacra. A kis költségvetésű rendezvény szervezőinek pedig ez megfizethetetlen volt.
A hétnapos programban számos verseny szerepelt; összemérték tudásukat a szerbiai vendéglátóipari iskolák tanulói, pljeskavicából - és a másik roston sült szerb specialitásból, a csevapcsicsából - nemcsak legnagyobbat, hanem legfinomabbat is hirdettek, és díjazták a rostonsülteket feldobó legjobb újításokat is.

A leskovaci fesztivál első négy napján 30 tonna húst evett meg a vendégsereg; számítások szerint a hét nap alatt összesen ötven tonnányi sült fogyott el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását