2024. május 6. - Ivett, Frida

Ígéretek helyett, tettek kellenek!

A kormány hangzatos szavai, ígéretei helyett tettekre lenne szükségük az árvíz sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeknek, amelyeknek az önkormányzatai egyre nehezebb helyzetbe sodrodnak, mert a károk helyreállítására csupán csordogál a központi segítség.
2010. szeptember 2. csütörtök 14:03 - HírExtra
Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján Miskolcon úgy fogalmazott: Borsod-Abaúj-Zemplén megye igen sok települését idén tavasszal és nyár elején három árvíz is sújtotta, az első árvíz után az akkor még hivatalban lévő Bajnai-kormány azonnal, pénzzel segítette a kárt szenvedett önkormányzatokat, ám utána a Fidesz vezette kormány csak szavakkal.

Az árvíz óta lassan egy fél év telt el, a helyreállításra odaítélt pénz azonban csak "csordogál" az önkormányzatokhoz - jegyezte meg az MSZP borsodi elnöke, megemlítve azt is: ez mind a jobb-, mind a baloldalhoz köthető polgármesterek vezette települések esetében igaz.
A helyreállításhoz szükséges pénzeket nem kapták meg az önkormányzatok, illetve csak "elenyészve" - tette hozzá Gúr Nándor.

Mint mondta, az árvíz sújtotta települések lassan ellehetetlenülnek, az önkormányzatoknak jószerivel már a közüzemi számlák kifizetése is gondot jelent, a "kormány tehetetlensége okán" önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ez "egyszerűen elfogadhatatlan".

Gúr Nándor a megye több, árvíz sújtotta települését megemlítve azt mondta: a kormány jószerivel mindent megígért az önkormányzatoknak, szavakban történik valami, tettekben, cselekedetekben alig, miközben összefogásról beszél a kabinet. Összefogás van, de az emberek, a gazdasági társaságok, a karitatív szervezetek fogtak össze az árvízkárosultakért, és nem a kormány segített, pedig nem vonhatja ki magát ebből a bajból - mondta az MSZP megyei elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását