2024. április 25. - Márk

Egerben is látható a "Magyar Sidney"

Egerben "Magyar Sidney"-t rendez július 17-20. között a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a Sidney-ben tartandó XXIII. katolikus ifjúsági világtalálkozóhoz kapcsolódóan - tájékoztatta pénteken az MTI-t Gábor Miklós, a Katolikus Ifjúsági Mozgalom
2008. március 7. péntek 18:07 - Hírextra
A magyarországi párhuzamos eseményre azért van szükség, mert a nagy távolságból fakadó költségek miatt ezúttal nagyságrendekkel kevesebb magyar és európai tud részt venni a világtalálkozón. Az egri találkozó tematikájában és felépítésében hasonlít majd a sydney-i rendezvényhez, de a magyarságot érintő témák és gondolatok is jelentős szerepet kapnak majd a napok során - mondta.

A találkozó célja: "együtt élni és ünnepelni a világegyházzal, a Szentatyával, a sydney-i ifjúsági világtalálkozó résztvevőivel és a magyar katolikus fiatalokkal". Nagy hangsúlyt kap a rendezvényen a 2008-ra meghirdetett Biblia évének méltó megünneplése is.

Közlése szerint a Magyar Sydney jelmondata: Tanúim lesztek - amely a sydney-i rendezvény mottójához kapcsolódik: "Amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek".

A II. János Pál pápa által 1984-ben elindított, általában háromévenként megrendezett katolikus világeseményt minden alkalommal más helyszínen tartják. Legutóbb 2005-ben Kölnben gyűltek össze a világ katolikus fiataljai, köztük több ezer magyar - mondta Gábor Miklós.

Kitért arra is, hogy a Magyar Sydney-re nemcsak magyarországi, hanem a határokon túli magyar katolikus fiatalok is meghívást kapnak, a szervezők mintegy 3.000 fő részvételére számítanak. Hasonló léptékű országos katolikus ifjúsági találkozóra 2000 nyarán került sor Zánkán.

A programot az Egri Főegyházmegye az MKPK ifjúsági bizottságának közreműködésével szervezi. Az ifjúsági világtalálkozóról, illetve a Magyar Sydney-ről bővebb tájékoztatás olvasható a www.sydney2008.hu és a www.eger2008.hu honlapokon - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását