2023. június 4. - Bulcsú

Benedek marad előzetesben

A Budai Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen február 5-ig meghosszabbította Benedek Fülöp volt földművelésügyi szakállamtitkár előzetes letartóztatását.
2010. december 8. szerda 15:06 - HírExtra
A Fővárosi Bíróság szerdai közlése szerint a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények tényállása és jogi minősítése nem változott, a megalapozott gyanú nem gyengült. A házkutatások során olyan bizonyítékok kerültek elő, amelyek arra utalnak, hogy B. Fülöp értesült a nyomozati cselekményekről, és megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával, és tárgyi bizonyítási eszköz, okiratok megsemmisítésével vagy elrejtésével megkísérelte megnehezíteni illetve veszélyeztetni a bizonyítási eljárás lefolytatását.

Továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén is ilyen jellegű magatartást folytatna, ezért döntött a bíróság a kényszerintézkedés meghosszabbításáról.
Benedek Fülöpöt november 4-én hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe. A Fővárosi Főügyészség sajtóirodája akkor azt közölte az MTI-vel, hogy Benedek Fülöpöt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt vették őrizetbe.

A közleményben az állt: a gyanúsítás lényege szerint "B. Fülöp 2005-2007-ben jogosulatlanul szervezett meg reprezentációs célú protokollvadászatokat, illetve 2006-ban közreműködött abban, hogy saját célra megrendelt facsemeték ellenértékét a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet fiktív tanácsadói szerződések megkötése útján fizesse ki."

Cselekményeivel a gyanúsított vagyonkezelői kötelezettségét szándékosan megszegve - részben felbujtóként - (a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyetteseként) a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott - olvasható az ügyészségi közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását