2024. április 29. - Péter

Így kell(ene) vasútfejleszteni!

Története legnagyobb szabású beruházására készül a Deutsche Bahn (DB) német állami vasúttársaság. 2014-ig összesen 41 milliárd eurót fordítanak a hálózat fejlesztésére és új vonatszerelvények beszerzésére...
2010. július 4. vasárnap 19:20 - HírExtra
Története legnagyobb szabású beruházására készül a Deutsche Bahn (DB) német állami vasúttársaság; 2014-ig összesen 41 milliárd eurót fordítanak a hálózat fejlesztésére és új vonatszerelvények beszerzésére. A forintban számolva közel 12 ezer milliárdos beruházás révén "rövidebb lesz a menetidő, pontosabban járnak majd a vonatok és kényelmesebb lesz az utazás" - mondta a Volker Kefer, a DB fejlesztésekért felelős vezetője.

Nagyjából 10 milliárd euróból új szerelvényeket vásárolnak. A regionális és helyközi közlekedés járműparkját 400 új elektromos vonatszerelvénnyel frissítik, a nagyvárosok között közlekedő InterCity (IC) gyorsvonatok állományából pedig lecserélnek 300 darabot. Az új IC kocsikat a Siemens és a Bombardier konzorciuma gyártja. A jelenleg használatos típusoknál áramvonalasabb, és így energiatakarékosabb vonatokat állítanak majd forgalomba, amelyeken egyebek mellett vezeték nélküli internetkapcsolat is lesz.

A beruházási keret 75 százalékát a sínhálózat és a pályaudvarok, vasútállomások felújítására és fejlesztésére fordítják. Berlin és München között például új vasútvonalat építenek, amelyen az eddigi 6 helyett 4 óra alatt lehet majd megtenni a két város közti majdnem 600 kilométeres távolságot - áll a Berliner Zeitung című lap hétvégi számában megjelent összeállításban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását