2024. május 3. - Tímea, Irma

A Jobbik nevelne

A Jobbik szerint az iskola alapvető feladata a nevelés, ezen belül a legnagyobb hangsúlyt a keresztény erkölcsi értékekre, illetve a hazaszeretetre való nevelésre kell fektetni.
2010. április 6. kedd 10:28 - HírExtra
Balczó Zoltán, a Jobbik kedden bemutatott oktatási, kulturális, ifjúsági és sportminiszter-jelöltje budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a társadalmi beilleszkedés elősegítése érdekében a szolidaritásra való nevelést tartják a legfontosabb feladatnak, mivel az "önző individualizmus, az önmegvalósítás az ember elidegenedéséhez vezet".

A párt európai parlamenti képviselője hozzátette: a "korszerű nemzeti közműveltséget csak a magyar hagyományokra épülő iskolarendszer alapozhatja meg".

A Jobbik az eltérő családi hátteret állami finanszírozással kiegyenlítő, "a kasztosodást megállító" iskolarendszert kíván kialakítani, továbbá minden tagozaton visszaállítaná a buktatás és az érdemjegyekkel történő osztályozás lehetőségét. A párt emellett az egységes és egyszintű érettségi bevezetését, valamint a bolognai rendszer eltörlését is célul tűzte ki - mutatott rá a Jobbik alelnöke.

Balczó Zoltán szerint szeretnék elérni, hogy a súlyos fegyelmi vétséget elkövető diák eltávolítható legyen az iskolából, a "renitens" diákok számára pedig olyan intézményeket kell fenntartani, ahol felkészült pedagógusok és pszichológusok terelhetik őket jó irányba.

A Jobbik tévedésnek tartja "a halmozottan hátrányos helyzetből, döntően cigány családoktól iskolába kerülő gyerekek (...) minden áron való integrációját", a felzárkóztatás, a külön csoportban való foglalkoztatás ugyanis olyan pozitív diszkriminációt jelenthet, amelynek célja éppen a közösségbe való beilleszkedés – fejtette ki a brüsszeli képviselő.

Kiemelte: egy nemzeti elkötelezettségű kormánynak felül kell vizsgálnia a kultúra támogatását, emellett szükség van egy új, nemzeti érdeket képviselő médiatörvényre, amelyben ugyan a kereskedelemi televíziózásnak is megvan a helye, de csak "szigorú ellenőrzés mellett".

Balczó Zoltán szerint a fiatalok aggasztó egészségügyi állapota, illetve drogfogyasztási szokásai miatt is szükség van a sportolás népszerűsítésére, amiben kiemelt szerepet kaphat "a nyári táborok és a hétvégi diákturizmus” támogatása, valamint egy "Kárpát-medencei ifjúsági olimpia" életre hívása. Az államnak ugyanakkor ezzel egy időben az élsport magasabb szintű támogatása is feladata – fűzte hozzá.

Balczó Zoltán a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett villamosmérnökként; 1998-2002 között az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának MIÉP-es tagja volt, az ezt megelőző, illetve az ezt követő ciklusokban pedig a Fővárosi Önkormányzat oktatási bizottságában foglalt helyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását