2024. május 5. - Györgyi

Teleki László a romák foglalkoztatásának lehetőségeit vizsgálta Szabolcsban

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeket keres fel Teleki László, aki azt vizsgálja, hogyan lehet összehangolni a helyi kezdeményezéseket a romák foglalkoztatására a kormányprogrammal - erről a szocialista képviselő maga beszélt hétfőn az MTI-nek.
2008. augusztus 4. hétfő 16:50 - Hírextra

A politikus emlékeztetett, hogy a kormány meghirdette a roma integráció évtizedét, amelynek az oktatás a lakhatás és az egészségügy mellett a foglalkoztatás a negyedik pillére.
A képviselőtársa, Kárpáti Tibor meghívására a keleti megyébe utazó Teleki László elmondta, hogy először Mátészalkán járt, ezután Ópályit és Rakamazt keresi fel, a településeken a helyi polgármesterekkel, kisebbségi vezetőkkel és vállalkozókkal találkozik.


A politikus eddigi tapasztalatairól azt mondta, hogy a térség lakói közül egyre többen szeretnének visszajutni a munka világába, ráadásul ezen álláskeresők többsége nem közhasznú vagy idényjellegű, hanem állandó munkát keres.


Teleki László fontosnak nevezte azt is, hogy az európai uniós forrásokat minél hatékonyabban juttassák el az érintett településekhez, mert véleménye szerint a helyi kezdeményezésekkel önmagukban nem lehet hatékonyan megoldani a problémákat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását