2024. június 12. - Villő

Vona véleménye Magyarország problémáiról

A Jobbik elnöke Magyarország legnagyobb problémáinak "az élősködő politikusokat", a multinacionális tőkét és "a cigányság jelentős részét" nevezte egy választási gyűlésen csütörtökön Gyomaendrődön.
2010. szeptember 9. csütörtök 19:58 - HírExtra
Vona Gábor szerint, aki Samu Tamás Gergő, pártja országgyűlési képviselőjelöltje mellett is korteskedett, "mindaddig, amíg az élősködőktől nem szabadítjuk meg Magyarországot, addig akármilyen programokkal, tervekkel meg elképzelésekkel áll elő a kormány, a lyukas hordóba fogja hordani a vizet".

Közölte: először a politikai bűnözéstől, az álláshalmozóktól, a korrupciótól kellene megszabadítani az országot. Élősködőnek, álláshalmozóknak nevezte például azokat a politikusokat, akik országgyűlési képviselők, és közben valamelyik településen polgármesterként is dolgoznak. Mint mondta, a Jobbik alapszabálya tiltja ezt a fajta álláshalmozást.

Élősködőnek nevezte a továbbiakban "az idegen, a multinacionális tőkét is, amelyik idejön az országba és kizsigereli a magyar vállalkozókat, a magyar embereket", azokat, akik "idejönnek (…), lerombolják azt, ami nekünk volt, majd megcsinálják saját maguknak", a profitjukat kimenekítik az országból, adót nem fizetnek és állami kedvezményeket kapnak.

Vona Gábor az élősködők harmadik csoportjába sorolta a cigányság "egy jelentős részét".

Szerinte "tény, hogy a cigányság egy jelentős része Magyarországon a törvényeken, a munkán és az oktatás világán, a normál élet határain kívülre helyezte magát". Bírálta a korábbi integrációs politikát, mert - mint fogalmazott - "a cigányság egy jelentős része nem is akar integrálódni". Ezért mondja azt a Jobbik - tette hozzá -, hogy radikális változtatásra van szükség, nemcsak "maszatolásra".

A választási gyűlésen, amelyen több mint 150-en vettek részt felszólalt Samu Tamás Gergő is, Békés megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje is.

A térségben azért írtak ki időközi országgyűlési választást, mert Domokos Lászlót, a mandátum korábbi birtokosát a parlament megválasztotta az Állami Számvevőszék elnökének, ezért lemondott a képviselői tisztségről.

Samu Tamás Gergő, aki pártja megyei listáján már bejutott az Országgyűlésbe, elmondta: azért indul egyéni jelöltként, mert a körzetben él, és egyéni képviselőként kívánja szolgálni a térség lakosságát. Kitért arra is, hogy megválasztása esetén a megyei listáról bejuthat egy további jobbikos képviselő is, így szaporodhat a képviselőcsoport létszáma.

A választást szeptember 19-én tartják meg, ha az nem lesz eredményes, a második forduló október 3-án lesz.

Az időközi választáson a Fidesz-KDNP Dankó Bélát, az MSZP Földesi Zoltánt, az LMP pedig Fonád Zoltánt indítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását