2024. április 24. - György

Cigány rendőrök?

Jó tanulmányi eredményeket elérő roma fiatalok előtt nyílik lehetőség, hogy tanulmányaik befejezése után rendőri szolgálatba állhassanak; pénteken tizenegy tanulóval kötött támogatási szerződést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatta Gaskó Bertalan rendőrségi szóvivő az MTI-t.
2010. március 26. péntek 15:56 - HírExtra
A főkapitányság a rendőri hivatás választásának ösztönzésére a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is meghirdette ösztöndíj-pályázatát roma fiatalok számára. A pályáztatás része a hazai cigányságot érintő felzárkóztatási programnak, amelyet az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat és az Országos Rendőr-főkapitányság kötött - emlékeztetett Gaskó Bertalan.

Az ösztöndíjra és egyéb juttatásokra negyven fiatal nyújtott be érvényes pályázatot, tizeneggyel kötött szerződést a főkapitányság.

A támogatási rendszer segítségével az elmúlt években már hat fiatal került a megye rendőri állományába - tette hozzá a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását