2024. április 30. - Katalin, Kitti

Koalíció - Egy válás nehézségei

A kormánykoalíciós szakításból az MSZP és az SZDSZ sem jött ki jól. A szocialisták támogatottsága jelenleg a népesség egészén belül 15, a szabad demokratáké 1 százalékos - közölte a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása alapján hétfőn a Népszabadság.
2008. április 28. hétfő 08:53 - Hírextra
A cikk szerint a biztos pártválasztók körében is mélyponton van e két párt: 23 százaléknyi, illetve 2 százaléknyi aktív választópolgárt érezhet maga mögött. A szavazótáborok is eltávolodtak egymástól, a rokonszenvet a semlegesség érzése váltja fel: egy évvel ezelőtt még a szocialisták egyharmada az SZDSZ-t nevezte meg második kedvelt pártjaként. Most 10 százalékuk, míg az MDF-et 20 százalék.

A Fidesz tartja a népszavazást követően megszerzett pozícióját: a népesség 39 százaléknak szimpátiáját élvezi, míg az aktív szavazópolgárok körében 68 százaléknyi voksra számíthat - írta a lap.
A Szonda Ipsos április 17-24. között, 1500 fő megkérdezésével végezte az ország felnőtt lakosságát reprezentáló közvélemény-kutatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását